18 Juli 2015

KF-X Project Could Come to a Deadlock without Four Key Technology Transfer

18 Juli 2015

KFX fighter (image : Asiae)

Experiment Fail : 'KF-X Project Could Come to a Dead End'

The Korean Fighter Experimental (KF-X) project of the ROK Air Force could come to a deadlock without key technology transfers from the United States. However, the Defense Acquisition Program Administration (DAPA) is claiming that it is not going to happen, because it has the option of technology transfer from a third country.

“The softest spot of the KF-X project is the export licensing policy of the U.S.,” said Choi Jong-kun, a political science and diplomacy professor at Yonsei University, on July 14, adding, “If Korea had to do it on its own due to a lack of technology transfer, the project would not be able to be completed as scheduled.”

DAPA signed an offset agreement in Oct. last year with Lockheed Martin to be supplied with key technology for the project. At present, the export licensing procedure is underway in the U.S. government. It is said that the U.S. government is unwilling to provide the four key techniques, including the active electronically scanned array (AESA) radar. DAPA said that it would meet the schedule by continuing to talk with the U.S. and cooperating with a third country just in case.

According to the professor, the U.S. might keep its key techniques to itself due to the presence of Indonesia, an Islamic country, in the project. “If Indonesia withdrew from the project in that state, problems could arise in the form of budgetary burdens and a reduction in the scale of the project,” he continued.

(Business Korea)

11 komentar:

  1. prediksi para pegamat kacangan 2 tahun lampau sungguh toxcer proyek sia sia KFX\IFX besutan di saman pemerintahan pak BEYE sudah menuwai masalah besar buat indonesia , uang fulus negara jutaan dolar dari hasil gutang melayang hilang di telan kruptor.

    BalasHapus
    Balasan
    1. Kalo anda terlibat di project ini dan tau sesuatu silahkan di sharing, tp kalo ga tau apa2 mending ga usah ngebacot. Kl anda pintar silahkan bantu negara ini supaya project bisa tetap jalan, kalo ga bisa ya jangan banyak bacot. Bayar pajak juga ga full aja masih komplen, itu juga kalo bayar luh.

      Hapus
    2. kruptor dan antec asing gaku 2 superman saudara2 sudah m3nggigil ke takutan takut di gantung .

      Hapus
    3. Pff... dasar abg alay. Cuma bisa ngomong doang gede, nulis aja ejaannya masih berantakan. Tipikal butthurt homo.

      Hapus
    4. Pff... dasar abg alay. Cuma bisa ngomong doang gede, nulis aja ejaannya masih berantakan. Tipikal butthurt homo.

      Hapus
    5. Lu ngomong apaan sih tong??

      Hapus
  2. sudah cerita lama proyek proyek besutan orde baru berlebel reformasi aslinya krupsi penajrahan fulus negara meraja rela ...cetak uang kertas rupiah di australia malah di krupsi juataan doalar broo...itu terjadi thn 2010 .

    BalasHapus
  3. alangkah baik nya kasus 2 mega krupsi di saman orde baru ke dua berlebel refoermasi di usut tuntas .hambalang dan centry harus di bawak ke ranah hukum , tangkap si ke tua besar apapun resikonya supaya ke jadian serupa tapi tak sama tidak terulang .

    BalasHapus
    Balasan
    1. Lu ngomong apaan sih tong??

      Hapus
  4. the U.S. might keep its key techniques to itself due to the presence of Indonesia, an Islamic country, in the project....sudah ku duga...gapernah belajar dari sejarah... pejabat indo gobloknya gak ketulungan

    BalasHapus