24 Juli 2017

UEC has Signed Contracts for the Repair of Engines Su-30MKM of the RMAF

24 Juli 2017


Saturn AL-31FP engine (photo : HAL)

Zhukovsky (Moscow region) - RIA Novosti. The joint engine building corporation during the MAKS-2017 airshow has signed a package of agreements on the repair of AL-31FP engines installed on the Su-30MKM Air Force fighters of Malaysia, the press service of the UEC told journalists on Wednesday.

"UEC within the framework of the International Aviation and Space Salon held in the city of Zhukovsky MAKS has concluded a number of agreements on the overhaul of the fleet of turbojet engines AL-31FP and their units installed on the Su-30MKM multi-role fighters of the Royal Air Force (RMAF) of Malaysia," - The report said.


Sukhoi Su-30MKM (photo : Sng Wei Jie)

The documents were signed by the general director of the UEC Alexander Artyukhov and the general director of the Malaysian company ATSC (Aerospace Technology Systems Corp.) Mohd Fadzar in the presence of the Commander-in-Chief of the RMAF Malaysia, Dato Sri Haji Affendi.

"For us, Malaysia is one of the key partners in the Asia-Pacific region. As part of the development of cooperation with Malaysian partners, our corporation is interested in the formation of a system of comprehensive after-sales technical support of previously delivered products.

"I am confident that the agreements signed today will strengthen the foundation of our relations with Malaysian operators "- quoted in the message of the word Artyukhov.

(RIA Novosti)

26 komentar:

  1. komisyen project nie pasti teramat best

    BalasHapus
  2. Katanya AIROD dah boleh MRO sukhoi tapi ternyata bual semua Wkwkwk...banyak cakap Wkwkwk

    BalasHapus
    Balasan
    1. 1. UEC will provide spare parts & technical support to ATSC (not Airod)in maintaining SU30MKM fleet.
      2. owh..Sukhoi TNI-AU pun overhaul dekat Belarus, kan? PTDI mn? xboleh overhaul sendiri ke?byk ckp WkWkWk

      Hapus
    2. sparepart jer yang x ada, maintenance ATSC yang buat.

      Hapus
    3. AIROD servis Hercules indo. PTDI mana?

      Hapus
    4. Indon tahu buat anak je... tak gitu suwanggaru dan mat rempit... keh keh keh

      Hapus
    5. Shafiq@ indonesia tuh jujur bkn cem malon sok jaguh yg kata boleh MRO tapi banyak cakap Wkwkwk

      Tak cukup tunggu masa yg lama indonesia akan jadi centre MRO di asia kerana sign kerjasama dgn rusia dan kerana indonesia dah beli SU35

      Hapus
    6. Iqram@ Wkwkwk...kau tuh tahu AIROD milik sapa

      Hapus
    7. Dein@ malaysia tuh hendaklah belajar dari indonesia,jgn banyak cakap,malaysia tuh mengaku pandai tapi bodoh,tengok uniform askarpun mesti beli dari indonesia,banyak cakap sahaje kau,sana masuk bilik buat anak,habis tuh sekolahkan anakmu sampe bodoh ya Wkwkwk

      Hapus
    8. 1. Malaysia dh ada pusat MRO sendiri utk pesawat Sukhoi.sbb 2 UEC signed agreement ATSC.

      2. bl pulak Malaysia mngaku pandai? nk belajar apa dgn Indonesia? rakyat indonesia pun ramai merempat kat Malaysia.siap ada yg lemas lg semata2 nk dtg Malaysia.

      Hapus
    9. airod milik malaysia jv dgn lockheed tu je muktamad. xde milik orng luar. klu btol tlng share mane bukti tu.

      x habis2 pasal uniform. yg tu bkn utk tentera tp utk anggota RELA, 1 badan kerajaan yg di tubuh utk bantu agensi2 seperti imigresen utk tangkap PATI yg illegal. duduk kat malaysia lebih tempoh x nk balik negara sndiri.

      tp xde beli pun sbb artikel korng sume ckp menang. tp xde beli pun.mcm korng ckp oman confirm order apc anoa. last2 korng nmpk apc yg sampai ape? klu x caya tngk arkikel 30 OKTOBER 2009

      Hapus
  3. jom songlap and dapat duit kopi....best bebenor

    BalasHapus
  4. cakap banyak. semoga TNI-AU juga akan mengalami nasib yang sama nanti.

    BalasHapus
  5. lepas songlap naikkan minyak...songlap 1mdb...gerenti best

    BalasHapus
    Balasan
    1. ini orang double standard beri komentar.

      Hapus
  6. Need also to repair the mentally I'll head of DARK SIDE...hahahha

    BalasHapus
  7. MKM pesawat canggih dan dpt sparepart direct dari Rusia.
    Kalo sukhoi Indonesia sparepartnya dari belarusia sbb disana masih ada 27 sukhoi rongsokan yg tidak laku.
    Maka engine nya bolih dibongkar dan dipasang utk sukhoi Indonesia.
    MKM engine nya TVC dan cuma ada di Rusia.
    Beda spek dan beda system nya bung.

    BalasHapus
    Balasan
    1. MKM malonshit after engine repair can travel to the mars back and forth. With a little upgrading they can travel through time either. LOL. Huibat sekali malon punya jet pejuang nih

      Hapus
    2. ko yg ckp ugrade bole sampai marikh pas tu lama2 ko pusing balik kitorng yg claim bole sampai marikh. dari dlu aku perasan benda yg korng slalu ckp kitorng claim nie sbnrnyer dari komen2 mcm ko ni la. pas tu pusing2 je kerjanya

      Hapus
    3. haha, ni la nama looping orang benak. biasa ler tuh @harta aku

      Hapus
  8. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

    BalasHapus
  9. Oh great the usual arguments ongoing between My and Ind.

    BalasHapus
    Balasan
    1. I surrendered already. even syed is fed up with it.

      Hapus
  10. Which side is ridiculous idk? I cant read hahaha

    BalasHapus
    Balasan
    1. both side apparently. most of their arguments are ridiculous and pointless.

      Hapus
  11. Who started first? Look at each posting dude..

    BalasHapus