15 Desember 2022

Elbit Systems of Australia Selected to Supply Skylark I LEX UAS to the Australian Army

15 Desember 2022

Elbit Systems Skylark I LEX UAS (photos : Elbit Systems)

Elbit Systems of Australia was selected to provide the Australian Army with the Skylark I LEX Unmanned Aerial Systems (UAS) equipped with Electro Optical and Automatic Dependent Surveillance – Broadcast (ADS-B) system.

With a certified ADS-B system, Elbit Systems of Australia will support the Australian Army achieve wider use cases outside of traditional Army UAS employment including integration into more classes of airspace. This will enable Australian Defence Force (ADF) support to civilian operations for disaster and humanitarian relief.


Designed for in-theater operation by maneuvering forces, the fully autonomous electric propelled Skylark I-LEX features mission-oriented, intuitive man-machine interface (MMI) and a 40 km Line Of Sight (LOS) communication range, which make it effective for a variety of missions including  reconnaissance and force protection missions. UAS of the Skylark family, including the 18-hours endurance Sklylark 3 Hybrid, have been selected to date by dozens of customers among Israel, Asia ,Europe and Latin America.

41 komentar:

  1. Malay miskin budak malaynye bodoh .....hanya bisa iri dengki melihat negara lain shopping alat perang wkwkwkwkwk

    BalasHapus
  2. lon.. soalan mudah nih
    sudah hujung tahun, tahun ini kalian shoping apa saja?

    wkwkwkkw

    BalasHapus
  3. Lagi hebat UAV DONALD DUCK MANGKRAK.... WKWKKWKWKWKW

    BalasHapus
  4. Wang banyak di habis kan ... Tau tau STOP SALAH POTONG... WKWKKWKWKWKW

    BalasHapus
    Balasan
    1. salah potong dimana lon?
      bual dusta saja kau.

      kalo KD maharajalele kalian, valid.. salah potong dan tak boleh cecah air

      TOLOL

      Hapus
    2. Nasib dah salah potong mangkrak jadi besi tua yah ampun lom 6 LCS masih mau dilanjut Songlapnya kapokmu kapan? Bikin gelak dunia

      Hapus
    3. Makmu salah potong emang malon..

      Hapus
  5. "..Majoriti (orang) miskin itu Melayu.."

    - Anwar Ibrahim.

    =====

    Mbwakakkkkakkkka

    BalasHapus
  6. UAV Aludra & UAV nyamuk yg buat engineer Indonesia ngoahahaha....engineer malon tak de kepakaran keh ngoahahaha...kepakaran engineer malon cuma bisa tampak stiker ngoahahaha

    BalasHapus
  7. Lawaknya UAV DONALD DUCK BELUM TERBANG SUDAH DI STOPS.... WKWKKWKWKWKW

    UAV versi Darat yang MANGKRAK... WKWKKWKWKWKW

    BalasHapus
  8. UAV DONALD DUCK versi tak boleh terbang.... Wkwkkwkwkwkw

    BalasHapus
  9. Awal awal salah potong... Wkwkkwkwkwkw

    BalasHapus
    Balasan
    1. salah potong dimana lon?
      bual dusta saja kau.

      kalo KD maharajalele kalian, valid.. salah potong dan tak boleh cecah air

      wkwkwkwkw

      Hapus
  10. Kd maharogolela 12 tahun di daratan, anjay

    BalasHapus
  11. ELANG HITAM MALE UAV


    terus berlanjut guys...

    -JOINT pembuatan MISSILE untuk MALE COMBAT DRONE dengan TURKIYE industry TUBITAK-SAGE.


    -UJI COBA STATUS BOMB PINTAR/SMART BOMB UNTUK MALE COMBAT DRONE.


    -PT. LEN menguji systems MISI DI GROUND CONTROL STATION MALE UAV ELANG HITAM.


    MANTAP GUYS




    BUKAN MACAM YANG DIBAWAH INI.

    -LCS bengap karatan.


    BalasHapus
  12. Salah potong itu, KD Maharogolelah.. tak boleh cecah air = FAILED PROJECT

    Kalo MALE UAV Elang Hitam, hanya merubah fungsi dari kombatan menjadi surveillance.

    Tak paham lon?
    Maklum, otak hanya 1cc, hanya bisa bual dusta buat troll..

    BalasHapus
  13. PUTRAJAYA: Perdana Menteri, Anwar Ibrahim berkata, tindakannya menyemak semula dan membatalkan projek yang diluluskan bagi memastikan tiada ketirisan ketika hutang negara melebihi RM1 trilion.

    “Diberi mandat (jadi perdana menteri), hutang lebih RM1 trilion. Setiap agensi kita teliti, di mana bocornya, mana tirisnya dan ini bukan fitnah.

    “Saya kuat meneliti fail-fail, sebab itu ada beberapa projek kita minta tangguhkan, teliti semula atau batalkan, bukan makna untuk cerca mana-mana tokoh politik,” katanya ketika berucap dalam Program Pertemuan Mahabbah Perdana Menteri bersama Ulama dan Asatizah di sini.

    Beliau berkata demikian susulan arahannya pada 6 Dis lalu supaya beberapa projek tebatan banjir bernilai RM7 bilion tidak diteruskan kerana membabitkan rundingan terus tanpa proses tender.

    Anwar yang juga menteri kewangan berkata, beliau mahu meneliti semula projek tebatan banjir itu kerana jika timbul sebarang masalah, yang menjadi mangsa ialah rakyat, khasnya orang miskin.

    “Majoriti (orang) miskin itu Melayu, sebab itu nak belanjakan (dana) perlu teliti…ini soal governance (tadbir urus).


    Batal...batal ..bubarrrrrr

    BalasHapus
  14. UAV DONALD DUCK MANGKRAK.... WKWKKWKWKWKW

    BalasHapus
    Balasan
    1. PUTRAJAYA: Perdana Menteri, Anwar Ibrahim berkata, tindakannya menyemak semula dan membatalkan projek yang diluluskan bagi memastikan tiada ketirisan ketika hutang negara melebihi RM1 trilion.

      “Diberi mandat (jadi perdana menteri), hutang lebih RM1 trilion. Setiap agensi kita teliti, di mana bocornya, mana tirisnya dan ini bukan fitnah.

      “Saya kuat meneliti fail-fail, sebab itu ada beberapa projek kita minta tangguhkan, teliti semula atau batalkan, bukan makna untuk cerca mana-mana tokoh politik,” katanya ketika berucap dalam Program Pertemuan Mahabbah Perdana Menteri bersama Ulama dan Asatizah di sini.

      Beliau berkata demikian susulan arahannya pada 6 Dis lalu supaya beberapa projek tebatan banjir bernilai RM7 bilion tidak diteruskan kerana membabitkan rundingan terus tanpa proses tender.

      Anwar yang juga menteri kewangan berkata, beliau mahu meneliti semula projek tebatan banjir itu kerana jika timbul sebarang masalah, yang menjadi mangsa ialah rakyat, khasnya orang miskin.

      “Majoriti (orang) miskin itu Melayu, sebab itu nak belanjakan (dana) perlu teliti…ini soal governance (tadbir urus).

      Semia program batal ha .ha..ha...

      Hapus
    2. Melayu pada miskin ha..ha .ha... Gima tuh pork ? Keluarga lu miskin ?

      Hapus
  15. SPH, ATR, UAV, LCA malon mana woeeiiy!

    Wakakakakakkkk

    Ternyata Malon tak salah POTONG yaah?

    (tak salah POTONG ANGGARAN yang sudah ciput)

    Wakakkakakkkkk

    Ternyata meskipun pernah kena penjara perkara sodomi, PM Malon ini boleh juga yaaah..?

    Wakakakakkkkk

    BalasHapus
  16. Alhamdulilah sudah siap batch pertama kenderaan armor MALAYSIA guys....


    https://pbs.twimg.com/media/Fj__a9AUUAAHZtT?format=jpg&name=medium

    BalasHapus
  17. Batch pertama Ejder Yalçin sudah siap dari 20 buah yang dipesan.... Aset baru lagi

    BalasHapus
  18. Kenderaan armornya lengkap RCWS guys.... Orang kaya


    https://www.malaysiandefence.com/wp-content/uploads/2022/12/panthera-678x381.jpg

    BalasHapus
  19. Kesian.... MALAYSIA tolak mau beli Anoa... Wkwkkwkwkwkw

    BalasHapus
    Balasan
    1. PUTRAJAYA: Perdana Menteri, Anwar Ibrahim berkata, tindakannya menyemak semula dan membatalkan projek yang diluluskan bagi memastikan tiada ketirisan ketika hutang negara melebihi RM1 trilion.

      “Diberi mandat (jadi perdana menteri), hutang lebih RM1 trilion. Setiap agensi kita teliti, di mana bocornya, mana tirisnya dan ini bukan fitnah.

      “Saya kuat meneliti fail-fail, sebab itu ada beberapa projek kita minta tangguhkan, teliti semula atau batalkan, bukan makna untuk cerca mana-mana tokoh politik,” katanya ketika berucap dalam Program Pertemuan Mahabbah Perdana Menteri bersama Ulama dan Asatizah di sini.

      Beliau berkata demikian susulan arahannya pada 6 Dis lalu supaya beberapa projek tebatan banjir bernilai RM7 bilion tidak diteruskan kerana membabitkan rundingan terus tanpa proses tender.

      Anwar yang juga menteri kewangan berkata, beliau mahu meneliti semula projek tebatan banjir itu kerana jika timbul sebarang masalah, yang menjadi mangsa ialah rakyat, khasnya orang miskin.

      “Majoriti (orang) miskin itu Melayu, sebab itu nak belanjakan (dana) perlu teliti…ini soal governance (tadbir urus).

      Semua batal...malon tak ada uang ..ha ha...ha

      Hapus

  20. Kenderaan armor Ejder Yalçin MALAYSIA sudah siap guys.... Lengkap RCWS....


    https://pbs.twimg.com/media/Fj__a9AUUAAHZtT?format=jpg&name=medium

    BalasHapus
    Balasan
    1. WADUH GIRANGNYA YANG AKAN DAPAT 4X4 ARMOURED TURKIYE.

      Hapus
    2. PUTRAJAYA: Perdana Menteri, Anwar Ibrahim berkata, tindakannya menyemak semula dan membatalkan projek yang diluluskan bagi memastikan tiada ketirisan ketika hutang negara melebihi RM1 trilion.

      “Diberi mandat (jadi perdana menteri), hutang lebih RM1 trilion. Setiap agensi kita teliti, di mana bocornya, mana tirisnya dan ini bukan fitnah.

      “Saya kuat meneliti fail-fail, sebab itu ada beberapa projek kita minta tangguhkan, teliti semula atau batalkan, bukan makna untuk cerca mana-mana tokoh politik,” katanya ketika berucap dalam Program Pertemuan Mahabbah Perdana Menteri bersama Ulama dan Asatizah di sini.

      Beliau berkata demikian susulan arahannya pada 6 Dis lalu supaya beberapa projek tebatan banjir bernilai RM7 bilion tidak diteruskan kerana membabitkan rundingan terus tanpa proses tender.

      Anwar yang juga menteri kewangan berkata, beliau mahu meneliti semula projek tebatan banjir itu kerana jika timbul sebarang masalah, yang menjadi mangsa ialah rakyat, khasnya orang miskin.

      “Majoriti (orang) miskin itu Melayu, sebab itu nak belanjakan (dana) perlu teliti…ini soal governance (tadbir urus).

      Batalllll..... Semua dibatalkan. Ha ..ha ..

      Hapus
  21. GEMPURWIRA15 Desember 2022 pukul 14.07
    Kesian.... MALAYSIA tolak mau beli Anoa... Wkwkkwkwkwkw

    Bersyukur daripada pindad kena prank ....

    BalasHapus
  22. SPH, ATR, UAV, LCA malon mana woeeiiy!

    Wakakakakakkkk

    Kena PM baru malah BUBAR semua.

    Kasiaaaan

    BalasHapus
  23. GHOIB yaaah..?

    Makanya, jangan bual tiap hari loon.

    Wakakakkkkkkkkk

    BalasHapus
  24. GEMPURWIRA 15 Desember 2022 pukul 14.07
    Kesian.... MALAYSIA tolak mau beli Anoa... Wkwkkwkwkwkw
    ______________________-----__________

    justru PINDAD besyukur sebab tak jadi kena prank MALON.

    macam BANYAK PERUSAHAAN/INDUSTRY negara-negara dunia yang kena tipu MALON

    BalasHapus
  25. Salah potong itu, KD Maharogolelah.. 12 tahun tak boleh cecah air
    = FAILED PROJECT

    Kalo MALE UAV Elang Hitam, hanya ganti fungsi dari kombatan menjadi surveillance.

    Tak paham lon?
    Maklum, otak hanya 1cc, bual dusta untuk sedapkah hati

    BalasHapus
  26. Kenderaan armor baru buatan Turki milik MALAYSIA... Lengkap RCWS.. Geng INDON makin KERASUKAN... Wkwkkwkwkwkw


    https://mobile.twitter.com/IshmaelJaq/status/1603280843996217344/photo/3

    BalasHapus
    Balasan
    1. PUTRAJAYA: Perdana Menteri, Anwar Ibrahim berkata, tindakannya menyemak semula dan membatalkan projek yang diluluskan bagi memastikan tiada ketirisan ketika hutang negara melebihi RM1 trilion.

      “Diberi mandat (jadi perdana menteri), hutang lebih RM1 trilion. Setiap agensi kita teliti, di mana bocornya, mana tirisnya dan ini bukan fitnah.

      “Saya kuat meneliti fail-fail, sebab itu ada beberapa projek kita minta tangguhkan, teliti semula atau batalkan, bukan makna untuk cerca mana-mana tokoh politik,” katanya ketika berucap dalam Program Pertemuan Mahabbah Perdana Menteri bersama Ulama dan Asatizah di sini.

      Beliau berkata demikian susulan arahannya pada 6 Dis lalu supaya beberapa projek tebatan banjir bernilai RM7 bilion tidak diteruskan kerana membabitkan rundingan terus tanpa proses tender.

      Anwar yang juga menteri kewangan berkata, beliau mahu meneliti semula projek tebatan banjir itu kerana jika timbul sebarang masalah, yang menjadi mangsa ialah rakyat, khasnya orang miskin.

      “Majoriti (orang) miskin itu Melayu, sebab itu nak belanjakan (dana) perlu teliti…ini soal governance (tadbir urus).
      Semua dibatalkan. Jera jaan tidak punya uang.. ha . Ha.. ha

      Hapus