24 Juni 2016

Govt Allocates Extra Funds for Defense, Security

24 Juni 2016

PKR 10514 frigates (photo : defence.pk)

The government and the House of Representatives’ budget committee agreed Thursday to allocate more funds to the Defense Ministry and the National Police in the revised draft of the 2016 state budget. 

The ministry will get an additional Rp 6.6 trillion (US$499 million) while the National Police will get Rp 5.7 trillion from a total of Rp 18 trillion in additional expenditures for ministries and institutions. 

Previously, the government allocated Rp 99.9 trillion and Rp 72.4 trillion for the Defense Ministry and the National Police, respectively, in the original draft state budget. 

The additional expenditure of Rp 18 trillion will be sourced from higher revenues projected from the increase in the Indonesia Crude Price (ICP) assumption to $40 per barrel from a previous assumption of $35 and average oil production of 820,000 barrels of oil per day (bopd) from 810,000 bopd. It will also come from a lower budget deficit assumption of 2.35 percent from 2.48 percent set in the previous draft. 

The Finance Ministry's director general for budgeting, Askolani, said the Defense Ministry needed to upgrade its primary weaponry system while the National Police were also in need of new equipment. The ministry had proposed almost Rp 100 trillion for the system upgrade during hearings with House Commission I overseeing legal, defense and security affairs. 

"At least [the defense and security institutions] have deterrents [to threats]. We have to maintain Indonesia's dignity," he said after the hearing with the budget committee. 

Twenty ministries and institutions will receive additional budget allocations, including the National Narcotics Agency (Rp 400 billion), the National Encryption Agency (Rp 950 billion) and the Attorney General’s Office (Rp 300 billion).

(The Jakarta Post)

12 komentar:

  1. Semoga penambahan budget ini ada kaitannya dengan gambar ilustrasi diatas atau jika memungkinkan kapal sejenisnya yang ukuran, tonase, dan tentengan bedilnya lebih keker lagi biar kapal perang dari negeri jauh yang di cat nyaru CG itu mikir ulang kalau mau nyenggol ZEE

    BalasHapus
  2. Bersembada kapal perang bukan kcr kcr di galakkan .... class sigma di perbayak alias di produksi massal supaya chino dan ausi mikir panjang mau gusik indonesia . Syrat nya tni di bangun se cara yata ....buang kata 2 kawasan... kawasan hanya bikin asing dansa dansa indonesia hanya berjibaku alutsista tuanya . Liat lah natuna pulau kaya berlimpah migas sudah di usik china pak menhan diam sajaa broo .

    BalasHapus
    Balasan
    1. Bukan pulau nya, tp perairan ZEEnya.

      Hapus
    2. Raden:si muarif ga tau artinya ZEE.. jadi jangan di bahas, tar dia pusing, nulisnya makin ngawur.. makin ga jelas. Kasian yg baca komen dia selanjutnya nanti.

      Hapus
    3. Raden: tuuuh kan bener ga. Saya aja puyeng baca tulisannya dia yg ejaannya berantakan, apalagi orang lain yg baru pertama kali berkunjung di blog ini. Babu lah dibawa2... 😁

      Hapus
    4. Bebei ....saya gak tahu siapa anda ...yg jellas anda keturnan rezim orba gampang tersinggung dan gampang marah ...kebayakan makan duwit haram hehe...alias dari dulu terlalu brutal gebantai bangsa sendiri ...

      Hapus
    5. Hapuuus teruuuus... 😁😁😁... payah lah.

      Hapus
  3. Saya tahu bettul tulll....bebei alias tepuk soray rezim orba ....haha...meradang kau sekarang kwkw...bebei saya igatkan stop bercanda kalau tidak ane ..ane...bongkar tuh semua fulus fulus.

    BalasHapus
    Balasan
    1. Bongkar aja sih... dari dulu omongannya bgitu mulu ga ada realisasinya. Jangan lupa ajak-ajak bang iwan fals kalo mau bongkar. 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
      Welcome back bro muarif.. walaupun anda pake id klonengan but you still make me laugh and probably most of this blog viewer share the same funny moments when reading your comment.. and please....pleaaaseee... don't erase your comment, let the admin do the hardwork.

      Hapus
    2. hahaha...ternyata ini memang kau bro muarif.....
      tapi kenapa blm sembuh ya?

      Hapus