02 Juni 2019

RMAF Plans to Procure New Helicopters

02 Juni 2019


EC-725 of the RMAF (photo : Laurence M Bean)

KUALA LUMPUR (Bernama) -- The Royal Malaysian Air Force (RMAF) plans to procure new helicopters to replace its 'Nuri' choppers in addition to its existing assets.

Without divulging further information, its chief General Tan Sri Affendi Buang said RMAF was open to the procurement of all types of helicopters including EC725.

Having said that, he added, the capability of all RMAF's existing assets and workforce would be optimised.

On whether RMAF was eyeing the Yak 130 during his visit to Russia last April, Affendi said the procurement process for the light combat aircraft was still at the preliminary stage.

“I only saw it at the Langkawi International Maritime and Aerospace Exhibition (LIMA) 2019 and I visited Russia in response to the country's invitation to get a better picture of the aircraft particularly the radar system and weaponry,” he said.

He said this to Bernama in a special interview in conjunction with RMAF's 61st anniversary tomorrow.

On the redevelopment project at RMAF's base in Sendayan, Negeri Sembilan, he said it had yet to be completed.

“At this point, the readiness of the facilities are at the final stage and awaiting the certificate of completion and compliance,” he added.

(Bernama)

132 komentar:

  1. >>>RMAF was open to the procurement of all types of helicopters including EC725.<<<

    "Yess....bakalan panen brosur πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ"

    BalasHapus
    Balasan
    1. πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Hapus
  2. PLAN.....sejuknyer...tunggu 20555

    BalasHapus
    Balasan
    1. Plan is the best😁😁😁

      Hapus
  3. Ahahahahaha..πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    Plan..plan..plan...& plan..
    RFI..RFI..& RFI..πŸ˜‚

    BalasHapus
    Balasan
    1. No budget..... Akhirnya kandas dan karam

      Hapus
    2. Malaydogsial miskin tak de wang 😁

      Hapus
    3. Plan always 😁😁😁😁

      Hapus
  4. Kalau tak silap zimbabwe pon PLAN beli kapal ufo mars kah kah

    BalasHapus
  5. Only saw....and PLAN..,,baik aku melancap kuat kuat kuh kih kih

    BalasHapus
    Balasan
    1. Plan is the bestπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Hapus
  6. eheemmm...ehemmmmm... ini baru betul... harap tak jadi macam satu negara tu pembelian membazir pakai sekejap dah kena buang pasal alat ganti dah takde...Wkwkwkwkwkwkwkw

    BalasHapus
    Balasan
    1. Plan... RFI... No Budget... Cancel

      Hapus
    2. Malaydogsial miskin Beli heli ciput saja tak datang2 😁

      Hapus
    3. Jeles lar tu....jom songlap

      Hapus
    4. Gempurwaria bicarakan negaranya sendiri...beli Tank pendekar yg takde spare partnya lagi.....hikhikhik

      Hapus
    5. Ini baru betul PLAN ALWAYS LEBIH SEDAP...SALAM DEAL 20 EKOR HORNET KUWAIT πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜πŸ˜πŸ˜

      Hapus
    6. Nak beli kemana pur... Jangan ke PT DI ya kalo barter minyak sawit.. Kita lebih baik kuality sawit dari kamu..πŸ˜‚

      Hapus
    7. Memang lawak giler negeri malondog gempurwaria sultan of Sodom kah kah kah

      Design light tank Kotak kotak macam kotak sampah koh koh koh, meriam buluh runcing buat Sodom lgbt2 malondog cem gempurwaria kihkihkih

      Kah kah koh koh kih kih, kismin cakap sembang, pondan bin pongah, akan akan akan, Wang kopi Wang kopi

      Substansinya itu kenapa di malondogs idiot industri pertahanan malingsia tak pernah menjadi...??? 

      Karena Babiputera ni kaum pundek, tiada kepakaran satu pun..kepakaran tampal stiker

      Kasihan idiot malondogs, negara akan akan akan akan, RFI RFI RFI RFI, barter dengan minyak jelantah, aset ompong dan usang bengap dihanggar, Heli kecik nan comel tak datang habis Wang dirasuah umngok, maharogol takut air mirip kucing kurap macam babiputera rogol bin kurap kah kah kah

      Babiputera semakin terpuruk oleh bangla dan cino

      Kesultanan melayu digantikan kesultanan bangla dan cino

      Malon senang digondolin umngok

      Kihkihkih

      Hapus
  7. Balasan
    1. Yuhuu beruk malaydogsial pondan low IQ 😁

      Hapus
    2. YYYAAHHHUUUUUUUUU.....RFI lagi

      YYYAAHHHUUUUUUUUU....koleksi berosur lg

      YYYAAHHHUUUUUUUUU.....ada pe jual kena tipu lg


      Hikhikhikhikhikhik

      Hapus
    3. Uhuiii,PLAN ALWAYS TUH SEDAP SANGATπŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Hapus
    4. Gempur stress tengok aset ATM paling teruk sekawasan... Dia mencoba tegar je...πŸ˜‚

      Hapus
    5. Memang lawak giler negeri malondog gempurwaria sultan of Sodom kah kah kah

      Design light tank Kotak kotak macam kotak sampah koh koh koh, meriam buluh runcing buat Sodom lgbt2 malondog cem gempurwaria kihkihkih

      Kah kah koh koh kih kih, kismin cakap sembang, pondan bin pongah, akan akan akan, Wang kopi Wang kopi

      Substansinya itu kenapa di malondogs idiot industri pertahanan malingsia tak pernah menjadi...??? 

      Karena Babiputera ni kaum pundek, tiada kepakaran satu pun..kepakaran tampal stiker

      Kasihan idiot malondogs, negara akan akan akan akan, RFI RFI RFI RFI, barter dengan minyak jelantah, aset ompong dan usang bengap dihanggar, Heli kecik nan comel tak datang habis Wang dirasuah umngok, maharogol takut air mirip kucing kurap macam babiputera rogol bin kurap kah kah kah

      Babiputera semakin terpuruk oleh bangla dan cino

      Kesultanan melayu digantikan kesultanan bangla dan cino

      Malon senang digondolin umngok

      Kihkihkih

      Hapus
  8. Mau ganti NURI?
    Ada duit kaah..? Ahahahahaha..πŸ˜‚πŸ˜‚

    Lupa jika little bird yang tak kunjung datang..πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    BalasHapus
    Balasan
    1. Hanya DP 35% selebihnya di rasuah ganas... Bro

      Hapus
    2. Beruk malon sembang saja besar 😁

      Hapus
    3. PS@ mas PS,little bird is only dreaming πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚...cekidot : www.militermeter.com/pembelian helikopter MD-530 tersandung korupsi/22-05-2019

      Hapus
    4. Cakap mat sabu Nuri masih boleh terbang sampe 2055.. Indikasi suara masih sedap je...πŸ˜‚

      Hapus
  9. Balada nasib Si GEMPUR..
    Baru baca berita PLAN girang sangatπŸ˜‚πŸ˜‚

    Padahal Little bird yang sudah sign saja tak kunjung datang..πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    BalasHapus
    Balasan
    1. Bagi dia Plan itu berita indah, realisasinya entah sampai kapan

      Hapus
    2. Baca nih mas : www.militermeter.com/pembelian helikopter MD-530 Malaysia tersandung korupsi/22-05-2019

      Hapus
  10. Kalau pesannya di PT.DI tolak! karena malon tak punya wang.

    Mau bayar pakai apa? Minyak goreng!

    Wkwkwkwkwk

    BalasHapus
    Balasan
    1. Sape la kat malaysia ni yg harap brng ko tu... kami harap orng2 low IQ ko tu jadi buruh dgn tukang cuci di malaysia. Sbb infon paling pandai produce orng2 mcm ni.

      Jap ptdi ade buatan heli sndiri 100% buatan indon. Ke tukang jahit je... wkwkwkwkwk

      Hapus
    2. Besepah orang Malon jadi teroris dan bandar dah di Indonesia😁😁😁...ngaku pendidikan malon lebih tinggi dari Indonesia,buat tayar n uniform Askar pun malon tiada kepakaran mesti import dari Indonesia πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Hapus
    3. Itu dulu.. Sekarang dah banyak Orang indonesia di malays guna buruh cuci melayu tempatan... Banyak tengok kat KL sana ruk..πŸ˜‚

      Hapus
  11. Campur rongsokan heli nuri.... Wkwkwkwk

    BalasHapus
    Balasan
    1. πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Hapus
  12. Plan.....cap55 tahun 2055 wkwwkwkkwkwkwk

    BalasHapus
    Balasan
    1. ALWAYS AKANπŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜‚πŸ˜‚

      Hapus
  13. Nuri masih sedap suara engine nya ucap mat sabu masih layak memusnah hingga 100 tahun

    Helikopter ni mau barter pakai jubur anwar dan minyak goreng pun tak da yang mau,

    Miskin idiot....wkwkwkwkwk

    BalasHapus
    Balasan
    1. 😁😁😁😁 terbaik unknown

      Hapus
  14. RMAF cukup pakai paralayang dari daun pisang wkwkwkwkwkwkwk....

    BalasHapus
    Balasan
    1. πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Hapus
  15. Komentar 🐷🐷 Aseng agen China Komunis memang tidak bermutu. Yang aku harapkan satu agar NKRI segera membangun kekuatan militer yang sangat tangguh untuk menghancurkan komunis sampai ke akar-akarnya tidak hanya di wilayah NKRI tapi sampai ke sarangnya yaitu di pusat negara babi komunis alias RRC...

    BalasHapus
    Balasan
    1. Masih laku dagangan kominista ruk...πŸ˜‚

      Hapus
    2. Negara idola lu malon sekarang sudah terjerat leher oleh komunis china 😁

      Hapus
    3. Lha Aseng ketua suku sudah datang untuk memusnahkanπŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Hapus
  16. Miris.. ABG bicara ttg komunisme. Mbahnya komunis saja sekarang sdh beralih ke liberal koq. πŸ˜€ πŸ˜€

    BalasHapus
  17. https://m.detik.com/finance/berita-ekonomi-bisnis/d-4572941/jokowi-menang-pilpres-sp-naikkan-peringkat-utang-ri/2/#search

    Lon kau lihat itu pertumbuhan ekonomi Indonesia, naiknya keatas alias "Surplus" bukan turun kebawah macam Malondog neraca punya! Kau harus sadar diri melihat keadaan yang memang real terjadi di negara malon! Grade A itu tipu-tipu pemerintah malon, mungkin Grade A yang kau maksud itu untuk "rasuah" πŸ˜‚

    BalasHapus
    Balasan
    1. Gred A tapi utang menggunung😁😁😁

      Hapus
  18. BREAKING NEWS ! BREAKING NEWS !

    https://www.scmp.com/news/asia/southeast-asia/article/3012729/aceh-independence-call-triggers-fears-renewed-conflict

    What can you say about this Viral News???

    Let us all support the Independence of ACEH province which will be likely the Indonesian Government has already failed to govern this province. Let us all support this to have a new country/ nation in ASEAN.

    BalasHapus
    Balasan
    1. WKWKWKWKWKWKWKWKWK

      POOR INDONS!

      Hapus
    2. Kesian dorng. Terang2 rakyat dia nk keluar.
      Malaysia pulak orng2 sabah sarawak tak nk keluar pun. Tp ade 1 negara tu sanggup buat fake id sabah sarawak merdeka konon dorng nk kluar.... wkwkwkwkwkwk sedih itu negara. Low IQ

      Hapus
    3. That's a manuver politician...bekas GAM pun rileks jeπŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜‚πŸ˜‚

      Hapus
    4. Stupid malaydogsial very bad 😣

      Sabah kaya tapi dimiskinkan oleh pemimpin Malaysial
      Rakyat Sabah perlu berani mempertahankan haknya yang telah dicabul sejak menyertai Malaysia. Sabah perlu keluar dari Malaysia sebelum hasil bumi Sabah habis dirompak oleh pemimpin Malaya. Sabah menjadi negeri termiskin sedangkan Brunei dan Singapura yang tidak menyertai Malaysia kini antara negara yang terkaya di dunia. Marilah kita korbankan jiwa dan raga kita demi Sabah tercinta. Mari Berjuang bersama !


      https://kamimahusabahkeluarmalaysia.blogspot.com/2018/03/sabah-kaya-tapi-dimiskinkan-oleh.html?m=1

      Free sabah & sarawak from malaydogsial thief πŸ™†

      Hapus
    5. Memang lawak giler negeri malondog gempurwaria sultan of Sodom kah kah kah

      Design light tank Kotak kotak macam kotak sampah koh koh koh, meriam buluh runcing buat Sodom lgbt2 malondog cem gempurwaria kihkihkih

      Kah kah koh koh kih kih, kismin cakap sembang, pondan bin pongah, akan akan akan, Wang kopi Wang kopi

      Substansinya itu kenapa di malondogs idiot industri pertahanan malingsia tak pernah menjadi...??? 

      Karena Babiputera ni kaum pundek, tiada kepakaran satu pun..kepakaran tampal stiker

      Kasihan idiot malondogs, negara akan akan akan akan, RFI RFI RFI RFI, barter dengan minyak jelantah, aset ompong dan usang bengap dihanggar, Heli kecik nan comel tak datang habis Wang dirasuah umngok, maharogol takut air mirip kucing kurap macam babiputera rogol bin kurap kah kah kah

      Babiputera semakin terpuruk oleh bangla dan cino

      Kesultanan melayu digantikan kesultanan bangla dan cino

      Malon senang digondolin umngok

      Kihkihkih

      Hapus
  19. Breaking News! BREAKING NEWS!


    https://www.scmp.com/news/asia/southeast-asia/article/3012729/aceh-independence-call-triggers-fears-renewed-conflict

    What can you say about this Viral News???

    Let us all support the Independence of ACEH province which will be likely the Indonesian Government has already failed to govern this province. Let us all support this to have a new country/ nation in ASEAN.

    BalasHapus
    Balasan
    1. Free Sabah and Sarawak from collonialist malon peninsula. All ASEAN country will support Sabah and Sarawak freedom

      Hapus
    2. That's a manuver politician,bekas GAM pun rileks ke😁😁😁

      Hapus
    3. Stupid malaydogsial very bad 😣

      Sabah kaya tapi dimiskinkan oleh pemimpin Malaysial
      Rakyat Sabah perlu berani mempertahankan haknya yang telah dicabul sejak menyertai Malaysia. Sabah perlu keluar dari Malaysia sebelum hasil bumi Sabah habis dirompak oleh pemimpin Malaya. Sabah menjadi negeri termiskin sedangkan Brunei dan Singapura yang tidak menyertai Malaysia kini antara negara yang terkaya di dunia. Marilah kita korbankan jiwa dan raga kita demi Sabah tercinta. Mari Berjuang bersama !


      https://kamimahusabahkeluarmalaysia.blogspot.com/2018/03/sabah-kaya-tapi-dimiskinkan-oleh.html?m=1

      Free sabah & sarawak from malaydogsial thief πŸ™†

      Hapus
  20. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

    BalasHapus
  21. ...Aceh takkan pernah menjadi negara BARU, karena

    ...Jakarta takkan pernah membiarkanya






















    ... Xixixixixixixi :-P

    BalasHapus
  22. ...apalagi cuma gara2 kalah PILPRES, ingin Referendum...ooh noooooooooooo










    ... Xixixixixixixi :-P

    BalasHapus
    Balasan
    1. Terus di comot beruk malon Aceh minta merdeka 😁😁😁semua mantan GAM pun rileks ke,tak kepanasan πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Hapus
  23. https://garudamiliter.blogspot.com/2019/06/video-peluncuran-kri-523-palu.html?m=1

    Woi malingsial ini kapal baru jadi lg di indonesia.. Freshhh.. hahha

    BalasHapus
    Balasan
    1. KD SRI INDERAPURA akan memusnah 60 tahun lg broπŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Hapus
  24. di harap warga IND0N jawab isu btr4m 8x8 55unit beli gak boleh pakai rosak

    BalasHapus
    Balasan
    1. Saya jawab ya beruk malon. TNI beli heli Apache lengkap dng rudal hellfire buat menghancurkan tank pendekar lapuk letoy malon....hikhikhik

      Hapus
    2. Mana linknya Indonesia beli 55 ekor BTR4 LON,jgn melancap je kerja ko😁😁😁

      Hapus
    3. Memang lawak giler negeri malondog gempurwaria sultan of Sodom kah kah kah

      Design light tank Kotak kotak macam kotak sampah koh koh koh, meriam buluh runcing buat Sodom lgbt2 malondog cem gempurwaria kihkihkih

      Kah kah koh koh kih kih, kismin cakap sembang, pondan bin pongah, akan akan akan, Wang kopi Wang kopi

      Substansinya itu kenapa di malondogs idiot industri pertahanan malingsia tak pernah menjadi...??? 

      Karena Babiputera ni kaum pundek, tiada kepakaran satu pun..kepakaran tampal stiker

      Kasihan idiot malondogs, negara akan akan akan akan, RFI RFI RFI RFI, barter dengan minyak jelantah, aset ompong dan usang bengap dihanggar, Heli kecik nan comel tak datang habis Wang dirasuah umngok, maharogol takut air mirip kucing kurap macam babiputera rogol bin kurap kah kah kah

      Babiputera semakin terpuruk oleh bangla dan cino

      Kesultanan melayu digantikan kesultanan bangla dan cino

      Malon senang digondolin umngok

      Kihkihkih

      Hapus
  25. Gempurwaria katanya kemaren sdh keluar gak mau lagi nak tengok blog ini, kerana stress dng komentar warga Indonesia....hikhikhik

    Ternyata hari ini si beruk malon nongol lagi. Dia sangat kangen pingin dihujat dan dihinakan negaranya. Kata dia agar negaranya bisa kontrasepsi.....ehhh maksudnya introspeksi diri.....hikhikhik

    BalasHapus
    Balasan
    1. Bro dapat salam DEAL 20 BIJI HORNET KUWAIT dari GEMPURGILA broπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜πŸ˜πŸ˜

      Hapus
  26. Yoo..Yo..Yoo..
    Dicari segera pabrikan heli Spec military yg bersedia memberikan produk nya guna ditukar dengan minyak goreng....2 singgitt,2 singgitt..

    BalasHapus
    Balasan
    1. πŸ˜πŸ˜πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Hapus
  27. Dari malon ini nggk pernah gw denger berita sign contract,
    Yg ada hanya planing, rfi, brosur..udahlah klo nggk ada duit nggk usah menghayal,..mahathir lebih fokus utk hutang, nggk akan ada perkuatan militer

    BalasHapus
    Balasan
    1. πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚gelak aq dgn malon nih broπŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Hapus
  28. 10-15 tahun guna dpat kan aset baharu,,,wkwkwkkkkk,,sabar yah lon kenyataan itu mmang pahit

    BalasHapus
  29. permisi ya
    mau numpang promosi bo kelinci99
    cashback kami berikan sebesar 5% untuk permainan live casino ya bos
    silahkan kunjungi WWWoKELINCIPOKER99oME

    BalasHapus
    Balasan
    1. Tante monic hati2 y sama maloners di mari...mereka suka tusbol dubor...πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

      Hapus
    2. Apalagi kalau monic itu laki, tambah bernafsu saja beruk malon lihat dubur perawan

      Hapus
  30. Brainless indon forumer...

    BalasHapus
    Balasan
    1. Jalan dubur, sudah pernah di sodom anwar kah??

      Hapus
    2. @jalan sesat, omly malon are Idiot moron

      Hapus
    3. Malon idiot can't guard their country from pengganas Sulu n cina fishermanπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Hapus
    4. Memang lawak giler negeri malondog gempurwaria sultan of Sodom kah kah kah

      Design light tank Kotak kotak macam kotak sampah koh koh koh, meriam buluh runcing buat Sodom lgbt2 malondog cem gempurwaria kihkihkih

      Kah kah koh koh kih kih, kismin cakap sembang, pondan bin pongah, akan akan akan, Wang kopi Wang kopi

      Substansinya itu kenapa di malondogs idiot industri pertahanan malingsia tak pernah menjadi...??? 

      Karena Babiputera ni kaum pundek, tiada kepakaran satu pun..kepakaran tampal stiker

      Kasihan idiot malondogs, negara akan akan akan akan, RFI RFI RFI RFI, barter dengan minyak jelantah, aset ompong dan usang bengap dihanggar, Heli kecik nan comel tak datang habis Wang dirasuah umngok, maharogol takut air mirip kucing kurap macam babiputera rogol bin kurap kah kah kah

      Babiputera semakin terpuruk oleh bangla dan cino

      Kesultanan melayu digantikan kesultanan bangla dan cino

      Malon senang digondolin umngok

      Kihkihkih

      Hapus
  31. HOOOREEEY walaupun dengar berita beberapa pemimpin Acheh diugut tangkap kerana mahu referendum Kemerdekaan namun warga acheh mahu menentang jika Jakarta bermain kasar dengan warga Acheh dengan cara mengugut....... saya sokong Acheh berdiri sebagai sebuah negara yang merdeka.... Melayu mesti sokong Melayu.... 2030 INDON tiada lagi dalam peta tapi kenyataan sebelum 2030 perpecahan sudah bermula....

    dari pemerhatian saya Jika Acheh merdeka wilayah lain akan turut menuntut referendum yang sama mahu Merdeka...

    BalasHapus
    Balasan
    1. Aceh tetap indonesia.. malon sudah di kuasai china.. sabah dan serawak yang negara berdaulat bosan di rampok terus oleh malaydogsial beruk pencuri 😁

      Free sabah & sarawak from malaydogsial thief πŸ™†

      Hapus
    2. tu kamu kata masalahnya suara suara orang Acheh dah mula meminta Referendum Merdeka semakin kuat.... kamu tak percaya cuba masuk dalam page page FB dari Acheh suara warga disana semakin kuat meminta KEMERDEKAAN..Apa Jakarta boleh buat... takan nak memulakan perang saudara lagi...??? antara Jakarta dan GAM...

      Hapus
    3. Bekas anggota GAMpun rileks je pun,tak panas,hanya segelintir politician sahaje yg kalah pilihan raya yg panas hati, banyak2 baca lon😁😁😁😁

      Hapus
    4. macam la kamu tahu pergerakan GAM tu..takan dia nak beritahu semua... apa la kamu ni....

      kemerdekaan memang objektif GAM takan dia nak lepaskan peluang ni dalam hampir majoriti warga Acheh mahukan referendum kemerdekaan... inilah masanya GAM akan bangkit semula jika jakarta menakut nakutkan acheh... kamu tunggu la nanti benda besar akan berlaku..saya dah beritahu hal ni dari awal sebelum pengumuman pemenang pilihanraya INDON....

      Hapus
    5. Itukan kata mulot busokmu,siapa yg nak percaya 😁😁😁...mat sabu je tak de dedahkan statement deal 20 biji hornet Kuwait,tapi gempur gila wet dream mabuk kecubung dedahkan statement malon telah deal 20 biji hornet kuwait,siapa yg percaya statement gempur gila si raja pembuatπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜πŸ˜πŸ˜

      Hapus
    6. Silahkan saja ex-GAM menyatakan referendum, dengan ini perjanjian helsinski telah dibatalkan sepihak oleh ex-GAM. Pemerintah pusat akan memekarkan Gayo-Alas-Leuser menjadi provinsi baru sebagai tandingan provinsi Aceh. Dan mereka akan tersudutkan di mata internasional karena secara sepihak telah melanggar perjanjian helsinski

      Hapus
    7. Sementara kemerdekaan Sabah dan Sarawak akan mendapatkan dukungan internasional. Apalagi Malon yg terlihat mendukung Tiongkok secara terang dan gamblang akan memudahkan jalan kemerdekaan Sabah dan Sarawak

      Hapus
    8. Dalam waktu kurang tiga bulan saja kapal perang/coast guard China telah buang jangkar di sekitaran perairan Sabah dan Sarawak,hal ini menandakan kelemahan TLDM dan MMEA sebagai penjaga kedaulatan laut atau memang dibiarkan saja karena Malon dan Tiongkok sdh seperti babu dan tuannya.

      Hapus
    9. Mayoritas aceh tak ingin merdeka.. karena provokator gam tak laku 😁

      Isu lebih menarik adalah sabah dan serawak yang ingin merdeka.. negara berdaulat yang dibohongi dan dirompak bertahun tahun Oleh malingsial.. 😁

      Rakyat sabah & serawak sudah muak dengan pencuri dari semenjing malaydogsial 😁

      Kih kih kih

      Hapus
    10. Memang lawak giler negeri malondog gempurwaria sultan of Sodom kah kah kah

      Design light tank Kotak kotak macam kotak sampah koh koh koh, meriam buluh runcing buat Sodom lgbt2 malondog cem gempurwaria kihkihkih

      Kah kah koh koh kih kih, kismin cakap sembang, pondan bin pongah, akan akan akan, Wang kopi Wang kopi

      Substansinya itu kenapa di malondogs idiot industri pertahanan malingsia tak pernah menjadi...??? 

      Karena Babiputera ni kaum pundek, tiada kepakaran satu pun..kepakaran tampal stiker

      Kasihan idiot malondogs, negara akan akan akan akan, RFI RFI RFI RFI, barter dengan minyak jelantah, aset ompong dan usang bengap dihanggar, Heli kecik nan comel tak datang habis Wang dirasuah umngok, maharogol takut air mirip kucing kurap macam babiputera rogol bin kurap kah kah kah

      Babiputera semakin terpuruk oleh bangla dan cino

      Kesultanan melayu digantikan kesultanan bangla dan cino

      Malon senang digondolin umngok

      Kihkihkih

      Hapus
    11. Gempurhomo...melayu malingsia miskin budaya....Aceh mau referendum..hahahaha tidak bakalan bisa..TNI KUAT..tak macam tentara malon yg macam banci itu..kami sokong Sabah dan sarawak berpisah dari semenanjung yg miskin..πŸ˜‚πŸ˜…

      Hapus
  32. semoga pembelian heli baru ni akan digunakan secara meluas dan tidah hanya tersimpan didalam hangar dan hanya digunakan semasa hari hari tertentu..

    dan semoga heli yang dibeli nanti akan digunakan untuk menentang musuh negara dan bukan hanya dijadikan perhiasan didalam hangar kerana kos selenggara yang mahal....

    BalasHapus
    Balasan
    1. Bagaimana beli.. beli heli kecik pon ciput 6 bijik pon malaydogsial miskin terberak2 😁

      Poor malaydogsial 😁

      Hapus
    2. heli tu semua dah siap cuma yang sangkut sekarang adalah siasatan kononnya ada rasuah... itu pun masih siasatan tiada pula dikatakan batal atau tak jadi.... Ni Apache bila nak hantar bantu Infantri INDON lawan OPM ke pasal tak mampu biaya kos operasi yang mahal sangat tu.... Apachi ni kalau duit pertahanan cukup cukup makan jangan ambil pasal ia akan mencekik dana pertahanan yang sepatutnya boleh disalurkan prolehan aset yang lain... kalu singapura tu lain cerita memang lebih dari mampu...

      Hapus
    3. Gempur gila@ bila nak malon beli heli nih,AKAN dan AKAN selalu πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜‚πŸ˜‚

      Hapus
    4. ala kamu tunggu le... yang pasti heli ni takkan jadi aset yang membazir pakai setahun dua dah tak boleh pakai atau jadi aset gajah putih yang hanya duduk didalam hangar..pasal kos selelnggara MAHAL... Wkwkwkwkwkwkw

      Hapus
    5. Iya aq tunggu pun sampe thn 2055😁😁😁
      Beli cuma 5 BTR4 je kenapa mubazir,kalo ko ada Wang beli lah paket internet tuh supaya ko lihat banyak aset militer Indonesia exercise terus menerus siang dan malam di YouTube...Apache untuk apa di guna untuk basmi OPM di hutan,cukup polis je yg handle, emang nya kami cem ATM idiot robohkan ribuan pokok sawit dgn bombing hutan dan kebon sawit sementara mangsa pengganas tak de😁😁😁😁

      Hapus
    6. Akan beli rafale... Akan beli typhoon... Akan beli little bird... Akan beli S-70... Akan beli F-18 ex kuwait... Akan beli MRSS... Akan beli MPA... Akan beli LCA ................................................................................................................................
      Jonk.... tak ada uang

      Hapus
    7. Heli kecik dah siap konon.. tapi kes rasuah malah terbuka 😁

      Infanteri indonesia dah cukup lawan OPM malah mereka lari terbirit2 dalam hutan.. bukan macam malaydogsial pondan lawan 200 sulu sampai tentara 1 negara turun plus bom pakai pesawat yang hanya hanguskan pokok sawit 😁

      Malaydogsial memang askar pondan di asean ni.. TNI pon cukup kirim 2 kopaska untuk baling batu malaydogsial 1 armada tak balik lagi ke ambalat 😁

      Kih kih kih

      Hapus
    8. Memang lawak giler negeri malondog gempurwaria sultan of Sodom kah kah kah

      Design light tank Kotak kotak macam kotak sampah koh koh koh, meriam buluh runcing buat Sodom lgbt2 malondog cem gempurwaria kihkihkih

      Kah kah koh koh kih kih, kismin cakap sembang, pondan bin pongah, akan akan akan, Wang kopi Wang kopi

      Substansinya itu kenapa di malondogs idiot industri pertahanan malingsia tak pernah menjadi...??? 

      Karena Babiputera ni kaum pundek, tiada kepakaran satu pun..kepakaran tampal stiker

      Kasihan idiot malondogs, negara akan akan akan akan, RFI RFI RFI RFI, barter dengan minyak jelantah, aset ompong dan usang bengap dihanggar, Heli kecik nan comel tak datang habis Wang dirasuah umngok, maharogol takut air mirip kucing kurap macam babiputera rogol bin kurap kah kah kah

      Babiputera semakin terpuruk oleh bangla dan cino

      Kesultanan melayu digantikan kesultanan bangla dan cino

      Malon senang digondolin umngok

      Kihkihkih

      Hapus
    9. Punya Wang tak...?... Simple je

      Hapus
  33. Sebar brosur sebar brosur

    BalasHapus
  34. https://www.airtimes.my/2019/06/02/kapal-china-lagi-besar-macam-mana-kita-nak-halau-menteri-pertahanan/ mampus malonsia menhannya ngaku kalo ATM macam SAMPAH dan Lemah

    BalasHapus
  35. Memang lawak giler negeri malondog gempurwaria sultan of Sodom kah kah kah

    Design light tank Kotak kotak macam kotak sampah koh koh koh, meriam buluh runcing buat Sodom lgbt2 malondog cem gempurwaria kihkihkih

    Kah kah koh koh kih kih, kismin cakap sembang, pondan bin pongah, akan akan akan, Wang kopi Wang kopi

    Substansinya itu kenapa di malondogs idiot industri pertahanan malingsia tak pernah menjadi...??? 

    Karena Babiputera ni kaum pundek, tiada kepakaran satu pun..kepakaran tampal stiker

    Kasihan idiot malondogs, negara akan akan akan akan, RFI RFI RFI RFI, barter dengan minyak jelantah, aset ompong dan usang bengap dihanggar, Heli kecik nan comel tak datang habis Wang dirasuah umngok, maharogol takut air mirip kucing kurap macam babiputera rogol bin kurap kah kah kah

    Babiputera semakin terpuruk oleh bangla dan cino

    Kesultanan melayu digantikan kesultanan bangla dan cino

    Malon senang digondolin umngok

    Kihkihkih

    BalasHapus
  36. Kok malaysia yang planing indons yang bising..semuanya begitu om..awalnya semua planing om..nga bisa semberono belinya

    BalasHapus
    Balasan
    1. Salah ketik itu......😁😁
      Yg benar itu harusnya.."nga bisa semberono barternya.."
      Wajarlah disini bising,Lo and the fans Malon homo sj berisik Kat sini,komen disini nyampah,play victim LG.. 😁😁😁

      Hapus
    2. Yup,malon always planning selalu πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Hapus
  37. Malysi diamanahkan sehingga 12 UAV. Dan spare part sebnyk 9 peratus. Tanda malaysia bab MRO lebih berkebolehan. Bukan cuma tau jadi tukang jahit. Rosak hantar belarus. Bila burthurt ckp bengekl mro bersih xde minyak. Low class btol aircraft yg mcm tu... eh silap tah hntr la mane2...

    BalasHapus
    Balasan
    1. @Hartaaku HAHAHAHA HAHAHAHA HAHAHAHA HAHAHAHA HAHAHAHA BANGSA BODOH MALAYDOG, BANGSA PEROGOL 65%KES ROGOL ANAK KANDUNG SUSPEK ORANG TUA BERBANGSA MELAYU,, WOI MELAYU BODOH INGAT KAO TAK ADA WANG,,, SEKARANG TENGOK BANDAR BANDAR DI NEGARA KAO 80%PENIAGA BERBANGSA CINA,,, MELAYU JADI SAMPAH,,

      Hapus
    2. @Hartaaku WOI MELAYU BODOH,, INDONESIA BANYAK DRONE BUATAN ANAK NEGERI,, PT DIRGANTARA INDONESIA PUNYA DRONE SENDIRI,, LAPAN PUNYA DRONE SENDIRI,, PESAWAT TERBANG, HELIKOPER SAHAJA KAMI BUAT,, KAPAL SELAM SEKARANG ADA 3 DALM PROSES KONSTRUKSI,, KAO LIHAT KAPAL KAPAL ANGKUT TANK, LPD SEMUA KAMI BUAT, NEGARA MALAYDOG BODOH LA,, NEGARA MALAYDOG BANYAK ORANG ORANG MELAYU SUKA KONGKE ANAK SENDIRI HAHAHAHA HAHAHAHA HAHAHAHA HAHAHAHA HAHAHAHA HAHAHAHA WOI MELAYU BODOH INGAT YA 10 TAHUN AKAN DATANG ORANG ORANG CINA YG JADI KUASA DI MALASIAL,,

      Hapus
    3. Tp last2 beli luar jgk😏

      Hapus
    4. https://ms.m.wikipedia.org/wiki/Gen_Halilintar

      Iq indon

      Hapus
    5. Harta aku sdh tak punya asset... Jd harta songlap miskin...


      Poor malays..πŸ˜‚

      Hapus
  38. HAHAHAHA HAHAHAHA HAHAHAHA HAHAHAHA HAHAHAHA AKAN BELI,, AKAN BELI,, TAK ADA WANG NEGARA MALAYDOG YANG BANYAK MEROGOL ANAK KANDUNGNYA,, NEGARA MALAYDOG YANG PALING BANYAK KES ROGOL ANAK KANDUNG,,,

    BalasHapus
  39. F4ns Bett1ng
    B0l4, C4sin0, s4bun9 4yam, T0gel dll.. dp50 wd50

    BalasHapus
  40. J P S P O K E R Menyediakan Permainan Poker Judi Online Seperti Berikut : (Poker, Capsa, DominoQQ, Ceme, Super Teen, Ceme Keliling, Omaha)

    - Bonus New Member Rp. 10.000
    - Minimal Deposit / Withdraw Rp. 15,000.-
    - Bonus Refferal 10%
    - Bonus Rollingan Mingguan 0.3% - 0,5%
    - Proses Deposit / Withdraw 3Menit

    Baca Juga Di Tonton Video jav dan Video Semi kami :
    http://jpsmovie,me (pakai titik yah )

    - Pelayanan Dari Customer Service Yang Cantik Tentunya Sopan Dan Ramah, Online 24/7 Jam
    - Dijamin Tidak Ada Robot Di Dalamnya 1000% Player VS Player
    Kalau Ada Yang Bisa Berikan Lebih Kenapa Harus Cari Yang Lain!!

    Contact Us
    - Livechat : J P S POKER
    - BBM : 559588CB
    - LINE : jpspoker
    - Whatsapp : +82370836863
    - YM : JPSPOKER

    Support Bank J P S Poker :
    - BCA
    - Mandiri
    - BNI
    - BRI
    Posted by : J P S POKER . ART

    BalasHapus
  41. The company said it believes 20 737 Max and 21 737 NG planes may have defective slat tracks. But the FAA advised airlines to check an additional 179 Max planes and 133 NGs to determine if there parts are also faulty. Of the group that needs to be inspected, 33 Max and 32 NG planes are in the United States. The company and the FAA said it has not been notified of any incidents related to the tracks on operating flights, and the fix should take a couple days to complete. "We are committed to supporting our customers in every way possible as they identify and replace these potentially non-conforming tracks," said Kevin McAllister, CEO of Boeing Commercial Airplanes, in a statement.
    Latest defence news

    BalasHapus
  42. Mari segera bergabung dengan kami.....
    di https://Ajokartu.com
    ^^online 24 jam.
    segera di add W.A +855 96 919 0856
    WwW.Ajokartu.com | bonus rollingan 0,3% | bonus referral 20% | minimal deposit 15000

    BalasHapus
  43. HANYA DI KENARI POKER BANYAK BONUSNYA BOSSKU
    Bonus Welcome Untuk New Member:
    - Bagi deposit Rp.10,000 - Rp.14,999 Bonus Rp.5.000
    - Bagi deposit Rp.15,000 - Rp.24,999 Bonus Rp.10.000
    - Bagi deposit Rp.25,000 - Rp.49,999 Bonus Rp.15.000
    - Bagi deposit Rp.50,000 - Rp.99,999 Bonus Rp.20.000
    - Bagi deposit Rp.100,000 ke atas Bonus Rp.25.000
    - Bonus next deposit 5% untuk deposit Rp.50.000
    REAL PLAYER VS PLAYER !!!

    Syarat Klaim bonus yaitu menghubungi CS kami di
    WHATSAPP : +855966139323
    BBM : KENARI00
    LIVE CHAT : KENARIPOKER . COM
    ALTERNATIVE LINK : KENARIPOKER . COM

    BalasHapus
  44. Numpang ya min ^^


    Cobalah bermain di server baru 1G Poker hanya di kenaripoker . com!
    Bonus New Member bervariasi bossku, bossku tinggal pilih saja bonusnya!!!
    Proses deposit dan withdraw tidak basa basi langsung tinggal proses dan main saja bosku,
    dicoba keberuntungan kamu sekarang juga hanya di kenaripoker . com!

    WHATSAPP : +855966139323
    BBM : KENARI00
    LIVE CHAT : KENARIPOKER . COM
    ALTERNATIVE LINK : KENARIPOKER . COM

    BalasHapus