17 Januari 2018

Australia Plans to Upgrade M1A1 Abrams MBT

17 Januari 2018


M1A1 Abrams Battle Tank from the 1st Armoured Regiment (photo : Aus DoD)

Billion-dollar LAND projects open for business

Work to provide the Army with an upgraded Main Battle Tank capability and a bridging and breaching capability is getting underway, with the combined projects worth up to $2.5 billion.

Defence's Capability Acquisition and Sustainment Group (CASG) is holding a consultation day for industry for the LAND 907 Phase 2 and LAND 8160 Phase 1 projects next month.

Under the LAND 907 Phase 1 project, Defence acquired 59 M1A1 Abrams Integrated Management (AIM) Situational Awareness (SA) Abrams tanks, 13 M88 Hercules Armoured Recovery Vehicles, and training and support systems including simulators, special tools, test equipment, spares and ammunition. 

The LAND 907 Phase 2 project, budgeted for $750 million to $1 billion, will look at providing the Australian Army with an upgraded Main Battle Tank (MBT) capability, with the M1A1 to be upgraded to a M1A2 variant and M88A2 to be upgraded to an M88A3 variant. 

Under the LAND 8160 Phase 1 project, Defence is seeking to acquire and armoured engineering system for the Army to provide and under armour obstacle breaching and bridging capability to support mounted forces. The capability will be based on a M1 tank chassis and may be delivered by three variants: an Armoured Breacher Vehicle, an Armoured Bridge Launcher and an Armoured Engineering Vehicle (AEV). 

The breacher vehicle's main role will be to mechanically and explosively breach minefields and clear obstacles, while the armour bridge launcher will be able to cross wet or dry gaps and allow for forward movement in the battlefield. An AEV typically features a large dozer blade or mine ploughs, a large calibre demolition cannon, augers, winches, excavator arms and cranes or lifting booms.

The project has been budgeted for $1 billion to $1.5 billion.

This industry day will be held at Level 1, CQ Functions Centre, 113-123 Queen St, Melbourne on Wednesday, 21 February 2018, with one-on-one sessions on the Wednesday and running until Friday, 23 February 2018. Registration for the events can be made through CASG.

(Defence Connect)

21 komentar:

  1. Tahniah upgrade terus negara jiran ini. Bujet besar di kali 5 kah kah kah... kasihan yg bujet kecik

    BalasHapus
    Balasan
    1. nasib dia tak bayar guna kopi...... kihhh...kihhh...

      Hapus
    2. Maklum boss.. Indonesia negara poor kudu trade in sama palms, coffee dan rubber 😊

      Bedalah sama negeri rich kayak situ semua cash... gak pernah trade palm buat beli pespur. Artinya berita dibawah ini hoax : 😊

      http://www.defense-aerospace.com/articles-view/release/3/23771/malaysia-signs-deal-for-18-sukhoi-su_30s-(aug.-6).html

      Hapus
    3. Mereka Semua mana tahu apa itu maksud duit kopi ix ix ix..
      Semua perli bahasa pun ambil dari bahasa melayu, tak ada perli bahasa ambil dari bahasa jawa dan minang

      Hapus
    4. Wkwkwk...jom songlap selalu dari duit kopi bro Wkwkwk

      Hapus
  2. kesian tank malaysie lawak teramat sangat

    BalasHapus
  3. kesian tank malaysie lawak teramat sangat

    BalasHapus
  4. Kadang gw bingung sama Australia.. negaranya gak ada perbatasan yg jadi ancaman kenapa banyakin Tank ya ? Ada yg mau invade Australia ? Gak yakin 😁

    BalasHapus
    Balasan
    1. Bukannya MBT mereka cuma 59 ekor itu mas?
      Seingat ane pernah di deploy ke Afganistan.

      Hapus
    2. shhtt..59 ekor itu yg Di release ke publik om..total sbenernya 2x lipat om..klu gak pcaya tu liat ekornya..klu gak,liat perutnya om..mungkin disrmbunyi Di kantong perutnya kayak kangaroo..

      Hapus
    3. Hwakakakakak...
      Sial, iya juga yaa..

      Kalo Leo, jumlahnya valid lah ya. Karena Leo ndak punya kantong perut..hwekekekek.

      Aseemm.. :D

      Hapus
  5. Asem... gw pikir Indonesia doang yg ada paling jelek indek korupsi pertahanannya.. gak tahunya sebelas dua belas sama negeri si anu yg kemaren2 bilang kita paling korupsi.. damn kena tipu guwa.. 😁😁😁😁

    http://transparency.org.my/what-we-do/transparency-in-defence/2015-defence-companies-anti-corruption-index/

    BalasHapus
    Balasan
    1. om gitu ya om..brerti 11-12 soal rahasia juga nih..hahahaha..ane mau check ekor pespur lah..siapa tau yg ada roket soyuz yg menyamar jadi sukhoi....hahaha

      Hapus
    2. πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜… wakakaka sama2 rating F mas antara PT DI dan Naval Bousted hihihi... sama2 teruk ternyata.. hiks 😁😁😁😁

      Hapus
    3. Mas AP,

      Jumlah pespur negara ente pasti hampir 2x lipat dari yang sebenarnya laah..

      Hornet,MKM,Fulcrum ekornya dobel semua tuuh..

      Hwekekeekek... :D

      Hapus
    4. eh...maksudnya gimana tu om? disana lu pake ekor ya klu hitung pespur?

      Hapus
  6. Nah... diupgrade juga..(soalnya kalo beli baru MBT mahal)..

    BalasHapus