18 Januari 2018

Indonesia, Turkey Team up to Develop HALE Military Drones with Max Height 40,000 Feet

18 Januari 2018


ANKA-TP (SIHA- Strategic Unmanned Aerial Vehicle), a 5+ ton, turbo-prop powered, High Altitude Long Endurance (HALE) version of the ANKA is also being planned. TAI officials have announced that the Strategic Unmanned Aerial Vehicle version named ANKA-TP will feature a new mission computer, airframe and have the ability to carry between 1 and 1.5 Tons in armament. It will have a span of 23 meters, speed of between 200 and 250 knots and a cruising altitude of 40,000+ ft. (photo : TAI)

Indonesia, Turkey Team up to Develop Military Drones

Aircraft company PT Dirgantara Indonesia (PTDI) is collaborating with Turkish Aerospace Industries (TAI) to produce unmanned aerial vehicles (UAVs), which are capable of flying at a maximum height of 40,000 feet.

“TAI has lengthy experience in building high-altitude UAVs. So we will collaborate with them in the project,” said PTDI president director Elfien Goentoro in Bandung on Monday.

TAI has developed UAVs or drones that are used by the Turkish Military and operated at a height of 20,000 feet. They are capable of being equipped with night vision and weapons systems.

Elfien said PTDI was currently developing a medium-altitude long-endurance UAV.

PTDI production director Arie Wibowo added that the government wanted to ensure that collaboration between PTDI and TAI in producing lightweight UAVs take place to reduce dependency on manufacturers in Western countries.

“We need an experienced firm like TAI, a firm from a Muslim country with an advanced technology in the aviation industry,” said Arie, adding that several other firms were only interested in direct selling, not technology transfer.

The UAV project is projected to be completed within one to three years, Arie said, adding that PTDI and TAI also planned to develop CN-235 and N219 planes, PTDI’s two flagship products.

Meanwhile, TAI CEO and president Temel Kotil expressed hope that the collaboration would result in the production of high-quality UAVs, saying that PTDI had a reputation as a major player in the Asian aerospace industry. 

(The Jakarta Post)

29 komentar:

  1. ada yg seneng denger berita ini tapi pasti bnyak jg yg iri, nyinyirr.. lanjutkan guys

    BalasHapus
  2. Ni mesti uav siluman kan... kalau indonesia buat memang berkualiti baik... contoh macam kri kelewang tu.. silumannya smpai skrg... pandai dia bersembunyi kan... indonesia jual tak teknologi siluman ni... nanti jual la kat negara luar... MENDUNIA gituuu.. πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

    BalasHapus
    Balasan
    1. Tahniah Indonesia.. malon makin ketinggalan kih kih kih

      Hapus
    2. πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸŒ

      Hapus
    3. Sri inderapura terbakar
      https://m.youtube.com/watch?v=yzwS7Kvq46M&persist_app=1&app=m

      Gagah samudra terbakar..
      https://googleweblight.com/?lite_url=https://jakartagreater.com/kapal-latih-tegus-samudera-tldm-terbakar/&ei=gK7DpKJO&lc=id-ID&s=1&m=757&host=www.google.com&ts=1516285547&sig=AOyes_THuzuE0mMrWPPB70odvbFeCMVeHg
      πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

      Hapus
    4. MD@ berarti sri inderapura dan gagah samudera tuh kapal siluman dong bro Wkwkwk...scorpenepun siluman bro Wkwkwk

      Hapus
    5. Begitu lah Mak rempit orang kalau udah terlalu sombong.. sampai ngga tau pontensi siluman yang ada di kapal mereka sendiri kah kah kah

      Hapus
  3. Apa pasal dein ini iri hati keh... Jom pegi jual nasi lemak.. asik merapu saje

    BalasHapus
    Balasan
    1. πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

      Hapus
    2. Biasalah tuh pakcik iri sangat dia tuh Wkwkwk

      Hapus
  4. indonesia Masuk bakul angkat diri sendiri lepas ketuk tong sebut mendunia ix ix ix

    BalasHapus
    Balasan
    1. Biasala indon.. kalau sembang besar taik dari dubur... πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜† skrg kita troll pulak kasi diorg sentap.. cakap2 elok pun tak paham kan...

      Hapus
    2. Cie,Cie...pasangan LGBT Mahat n Dein lagi iri hati dan mulakan troll Wkwkwk

      Hapus
  5. MALE masih progress udah planning ke HALE...
    baguslah kalo semua jalan, jangan kayak jiran sonora miskin banyak utang budget kecik disonglap pulak... Amsiong deh... Kehkehkeh... 😁😁

    BalasHapus
    Balasan
    1. Ala kenapa malu malu mahu guna term "AKAN" pakk... belum buat lagi pun...πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜—

      Hapus
    2. AKAN indonesia jadi nyata,bkn Cem AKAN malaysia dari zaman jepun sampe zaman now pun tak de wujud Wkwkwk

      Hapus
    3. Woi malon nih ada project Akan dari Indonesia

      http://www.kemenperin.go.id/artikel/10567/Pemerintah-Kembangkan-Industri-Mesin-Kapal

      Baca tuh lon yaass... 😁😁😁 kehkehkeh..

      Hapus
    4. Selagi belum ada depan mata.. AKAN tu hanya mimpi kosong je pakkkkk... jgn 2 yg up berita ni pun kaki hoax je... πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

      Hapus
    5. Dein si busuk hati@ dah di depan matapun ko selalu iri dan meracau,selalu kata tak benar dan hoax kerana iri,cakap ko tak de yg benar lon

      Hapus
  6. Congrats Indonesia..

    Gak abis2 yg ngajakin kerjasama ke negara kita... alhamdulillah

    BalasHapus
    Balasan
    1. Yup,
      Saling butuh, saling menguntungkan. Why not?
      Tinggal tunggu target launch prototipe nya kapan.

      Pas bikin med tank sih akurat.

      Hapus
    2. Dan ada yg iri jg bro indonesia boleh berjaya bina weapon

      Hapus
  7. Balasan
    1. Itu UAV bukan ucav kerjasama dengan turki itu UAV hanya untuk pengintaian sedangkan ucav mungkin dengan tiongkok

      Hapus