06 Agustus 2018

India Wants to Sell Akash Missiles and Helicopters to Vietnam

06 Agustus 2018


Surface-to-air missile systems Akash (photo : DRDO)

India, Vietnam discuss ways to augment defence, strategic cooperation

India and Vietnam have discussed key issues, including sale of missile systems and helicopters from India, during their 11th Strategic Dialogue held in national capital on Wednesday.

Visiting Vietnamese delegation, led by Lieutenant General Nguyen Chi Vinh, deputy minister of national defence, discussed various issues with the Indian delegation, led by the Defence Secretary Sanjay Mitra, in South block.

During the hour-long meet, both the sides discussed the issue of sale of Akash, surface-to-air missile systems (SAMS), and Dhruv, advanced light helicopters.

Besides missile systems and helicopters, both the sides also took stock of the process of selling India-Russia joint venture BrahMos missile to Hanoi. So far, five countries have expressed their intent to procure BrahMos missile.


Dhruv helicopter (photo : Andras K)

"Today's discussion was focused on enhancing the existing defence and strategic cooperation mechanism. Various issues, including sale of missiles and other military hardware, alongwith military-to-military cooperation, were taken up for discussion," said a defence ministry official.

India is already providing training to Vietnamese Air Force pilots for their recently inducted Sukhoi 30 fighter jet from Russia. Simultaneously, India has given training to 20 officers and 40 sailors from Vietnam Peoples Navy at the Indian Navy’s premier training school, INS Satavahana in Visakhapatnam. These Vietnamese Navy personnel will man the six Russian-built Kilo class submarines.

Defense ties between New Delhi and Hanoi were in the spotlight during Defence Minister Nirmala Sitharaman's visit to Vietnam last month. In a major step, defence public sector undertaking Bharat Electronics Limited (BEL), has opened its office in Hanoi. The opening of the office is an outreach attempt by India's defence production, not just in Vietnam but in Southeast Asia as well. BEL, which produces radars, military communications, electronic warfare and coastal surveillance, is eyeing on markets in countries including Myanmar, Indonesia, Malaysia, Thailand, and the Philippines.

Meanwhile, China has reacted sharply to the sale of missile by India to Hanoi saying any move by India to step-up military ties with Vietnam to counter China will create "disturbance" in the region and Beijing will not "sit with its arms crossed".

(The Week)

28 komentar:

  1. Sangar, Surface-to-air missile nya AKDP...πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    BalasHapus
  2. Vietnam sdh punya S series kan?

    Ini beda kelas kah?

    BalasHapus
    Balasan
    1. Yup,bener mas...vietnam dah punya SAM S-300 rusia

      Hapus
    2. Sudah ada es telungatus mas.
      sing akas ini masuk medium range...kira2 40km jraknya.

      Mending tuku buk minah timbang akas ngene...segede gaban jaraknya mung ngunu.

      Hapus
    3. Sudah ada es telungatus mas.
      sing akas ini masuk medium range...kira2 40km jraknya.

      Mending tuku buk minah timbang akas ngene...segede gaban jaraknya mung ngunu.

      Hapus
  3. Bagi India ngebantu negara2 yang sedang ada tensi tinggi dengan China adalah salah satu agenda politicnya.

    Gak heran juga India mengajak Indonesia membuat pangkalan militer diujung Aceh sana untuk melawan dominasi China. Indonesia sudah pasti akan dibackup Yues karena cuma Indonesia, Vietnam dan India negara2 yang berpeluang dan agak cukup kuat melawan China.

    Saat ini saya rasa bila Indonesia ada uang dan mau beli barang2 Yues sudah pasti kemungkinan besar akan diluluskan kongress Yues lagi2 terkait political will. More Apaches, Viper and maybe Patriots are welcome. :-D

    BalasHapus
  4. Aahhhh...bisa dibaca manuver New Delhi ini.

    BalasHapus
  5. Diem-diem kita udah lama punya Akash, pangkalannya pun nyempil di pasuruan....konon buat nangkal ancaman yg datang dr tenggara😎

    BalasHapus
    Balasan
    1. Lihat di Yutup Indonesian Army 2018 released dari Knowledge Bank isinya banyak yang bikin kaget pak... banyak bener ternyata model2 senjata dan rudal yang dipakai TNI. Dari mulai buatan isro, sing sampai Javelin segala.

      Hapus
    2. Di Krian juga sudah ada pangkalannya mas'e..
      "SS" yang dulunya "SK"..yg itu pake buatan Jepang..😎

      Hapus
    3. Mas super, yg buatan Sing rudal apaan..?
      Bukanya adanya hanya sampel FH2000 howithzer..
      Ama lisensian rifle yaa..?

      Hapus
    4. Tibake juragane akas ki besanan karo eyangku sing ne madiun to masπŸ€—

      Kapan2 sampeyan numpak akas, yen ditagih ongkos karo kondekture, nyebut ae jenengku....wes beres lah

      Hapus
    5. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

      Hapus
    6. Iyo mas, bar nyebut jeneng peyan njur aku di sadhuk karo kontrol'e..
      dhek'e beres, aku sing kawus...😡

      Hapus
    7. Ada linknya mas,jgn tiru unknown dong mas si raja kolektor link hoaks zaman jepun itu...xixixi

      Hapus
    8. Senjata Riffle kalo gak salah mas @PS bukan rudal.

      Hapus
    9. Aku disik wes nate njajal....tetep didunke dalan, wong kondekture ra tepung ro akuπŸ˜₯

      Hapus
    10. Hwekekekek..
      Lha opo maneh ane mas..πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Hapus
    11. Ning rak ring tau njajal to....sopo ngerti sampeyan luweh beruntung😁

      Hapus
  6. Akash SAM Medium
    Brahmos SSM dan ASM medium
    Agni SSM ICBM antar benua

    Echa,acha...acha septiasa...nehi,nehi...indihe emang warbyazaaaahh

    BalasHapus
    Balasan
    1. bentuknya mirip sa2 ganef atw kartika jadi inget yang lalu bro rempit πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€

      Hapus
    2. Bukan bro....ini basisnya dr rudal SA-3 yg dijuluki israel dg Three Fingers of Death (waktu perang arab israel)

      Hapus
  7. India ingin menjual rudal ke Idiots Vietcong?

    apa keputusan gila untuk orang India.

    BalasHapus
  8. Akash sesuai untuk Poor Indon!

    BalasHapus
    Balasan
    1. Wah hebat missile Akash tuh lon,lebih hebat dari bunga api taming sari wkwkwk

      Hapus
    2. jadi inget bedak bb enkasari dweh...wkwkwk

      Hapus
    3. Malon miskin beli nasam aja ngga mampu apalagi beli Akasha πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

      Hapus