19 Juni 2021

Austal Australia Delivers 11th Guardian class Patrol Boat to Kiribati

19 Juni 2021

RKS Teanoai II for Kiribati (photo : Magellan)

Austal Limited (Austal) (ASX: ASB) is pleased to announce Austal Australia has delivered the eleventh Guardian-class Patrol Boat (GCPB) to the Australian Department of Defence.

The vessel, the RKS Teanoai II, was then gifted by the Australian Government to the Government of the Republic of Kiribati at a certificate signing ceremony held at Austal Australia’s Henderson shipyard. The ceremony was attended by Mr Vince Connelly MP, Member for Stirling, Rear Admiral Wendy Malcolm, Head of Maritime Systems within the Department of Defence Capability Acquisition and Sustainment Group (CASG), Air Commodore Fiona Dowse, Senior ADF Officer WA, Ms Fleur Davies, Assistant Secretary, New Zealand, Polynesia and Micronesia at the Department of Foreign Affairs and Trade; and Honorary Consul-General of Kiribati, Mr Paul Wenham.

The vessel is the first Guardian-class Patrol Boat to be delivered to Kiribati under the Pacific Patrol Boat Replacement Project (SEA3036-1), part of the Australian Government’s Pacific Maritime Security Program; and replaces the original RKS Teanoai, a Pacific-class Patrol Boat delivered in 1994.

Austal Chief Executive Officer Paddy Gregg said the latest delivery of the Pacific Patrol Boat Replacement Project highlighted the resilience, flexibility and efficiency of the teams collaborating from Austal Australia and the Department of Defence.

“The Teanoai II was originally scheduled for delivery in the middle of 2020, but due to the COVID19 pandemic was postponed until such time as we could get the Kiribati crew safely into Australia,” Mr Gregg said.

“While the delivery of this particular vessel was postponed, it did not affect, delay or hinder the construction or delivery of subsequent Guardian-class Patrol Boats and we remain on track to deliver all 21 vessels by the end of 2023.

RKS Teanoai II for Kiribati (photo : Brian Scott)

“The Austal Australia and SEA3036-1 Project teams have worked together successfully to maintain productivity and meet the objectives of the Pacific Patrol Boat Replacement Project, throughout the COVID19 pandemic.

“Our warmest congratulations go to the President of Kiribati, His Excellency Taneti Maamau; Commissioner of Kiribati Police Service, Mr Ioeru Tokantetaake; Superintendent of Police and Commanding Officer of the RKS Teanoai II, Tom Redfern; and the people of the Republic of Kiribati on the handover of this outstanding new patrol boat.”

Faster, with improved seakeeping, better amenities and an enhanced mission capability – including an integrated RHIB stern launch and recovery system – the Guardian-class Patrol Boats provide the Kiribati Police Force with a much improved naval asset to carry out border patrols, regional policing, search and rescue, and many other operations domestically and internationally.

The Pacific Patrol Boat Replacement (PPB-R) Project was awarded to Austal in May 2016, with an additional contract option awarded in April 2018, taking the program to 21 vessels, valued at more than A$335 million.

Twelve Pacific Island nations including Papua New Guinea, Fiji, the Federated States of Micronesia, Tonga, Solomon Islands, Cook Islands, Kiribati, Marshall Islands, Palau, Samoa, Tuvalu, Vanuatu and Timor Leste will receive the vessels through to 2023.

The Pacific Patrol Boat Replacement Project supports more than 200 direct jobs at Austal Australia and more than 200 indirect jobs nationally through Australian businesses contracted by Austal.

Austal Australia’s expanded service centre in Cairns, incorporating a 1,200 tonne (80 metre LOA) slipway and a 1,120 tonne mobile boat hoist, continues to provide in-service support to the growing Guardian-class Patrol Boat fleet; with more than 100 people now employed in a variety of engineering and sustainment roles in the Far North Queensland city.

The 39.5 metre steel monohull patrol boat – designed, constructed and sustained by Austal Australia – is based on a proven design platform that has included the 38 metre Bay-class, 56 metre Armidale-class and 58 metre Cape-class patrol boats that are in service with the Australian Border Force and Royal Australian Navy.

32 komentar:

  1. Awas ada yg klaim Punya Aussie pasti punya Malon juga.. Wkwkwkwkwkwkwkwk

    BalasHapus
  2. Kita mau OPV asing yang mana ya? Ada 2 unit lho.

    Thaon Di Revell class?

    Krabbi class ?

    Holland class?

    Sigma class?

    Ada class?

    BalasHapus
    Balasan
    1. Tak de wang, hutang banyak

      Hapus
    2. Tagihan listriknya jangan lupa dibayar, jangan ditunggak-tunggak 🤭

      Hapus
    3. Yang mantul Thaon Di Revel class kapal Opv tapi ukuran, tonase dan sewaco seperti medium fregate.
      Yang kedua Ada class sedangkan sigma class dan Holland beRiau bau damen yang udah pasti ditolakita kemenham gara kasus tot pkr sigma.

      Hapus
    4. Malon yang miskin kedengkut tak de wang karena bangkrut kasihan sekali, katanya anggota fpda tetapi tidak dianggap sama sekali oleh Aussie, Aussie menyumbangkan 21 unit patroll boat buat negara negara pasifik termasuk PNG dan Timor leste sedangkan malon di biarkan ngutang sama elder brother 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

      Hapus
    5. Kcr 60 suai dgn bajet indon

      Hapus
    6. LMS ompong dan lembab hutang 30 tahun ke cina sesuai bajet malon

      Hapus
    7. @GEMPURWIRA KW AKA ASUwandaruw

      Mama kau gak ada uang makannya jual puki di lampu merah.. wkwkwkwk

      Hapus
    8. Ya pasti KCR 60 lebih hebat udah pake rudal....dan pastinya buatan dalam negeri

      Hapus
  3. Berlanjut pertandingan bully-membully antara Gerombolan Bani 🐷 Panggang alias Bipang pemuja Mukidi Kacung Cina, yang berperan sebagai Geng Malon vs Geng Indo yang diperankan oleh Gerombolan 🐕🐕 Peking penyembah Kim Jong Os Al Planga-Plongo dan Gerombolan Ahoaxtaikers penyembah Si Mulut Jamban Komut Pertamini yang Merugi.

    Kita gelar tiker sambil minum kopi. 🐕🐕 dan 🐷🐷 pendukung koruptor dan pencinta komunis Cino harap minggir kalo tidak ntar ditonjok sampe bonyok

    😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝

    BalasHapus
  4. Balasan
    1. Ini cuma kapal patroli biasa, jadi apanya yang mau dibanggakan 😂

      Hapus
    2. Dia itu MAT sabu KW/orang Indonesia yang menyamar jadi orang MALON jadi tak usah ditanggapi

      Hapus
    3. Kapal patroli mah Indonesia sudah banyak dan mampu membuatnya sendiri mat cabul memangnya malon tidak bisa buat apa apa walaupun klaim punya kampus yang masuk top 5 university 😃😃😃😃😃
      Buat drone , drone DJI yang seperti drone mainan anak anaksir 😃😃😃😃😃😃😃😃
      Buat kapal lcs malah salah potong walaupun sudah dikasih bLues print dari DCNS dan ujung ujungnya malah jadi monumen kapal darat 😃😃😃😃😃😃😃😃😃
      Buat senapan serbu hasilnya seperti mainan anak anak dari planet namex.😃😃😃😃😃😃😃
      Buat rudal eh buat rudal taming sari yang nggak bisa meluncur kena ejakulasI dini tampak hasil 😃😃😃😃😃😃😃😃.
      Malon malon bisanya hanya NGEFRANK produsen alutsista dengan kata ingin nak ini , ingin nak itu dan pinjam barangnya ke produsen untuk di kaji tetapi hasilnya cuma frank saja.

      Hapus
  5. Mat Sabu14 Juni 2021 07.46
    Kapal fremm adalah sebuah era baru, real fregat dengan technology terkini aegis system yg rumit, perlu pembelajaran yg detil dan perlu sejak awal persiapkan awaknya, karena ini technology baru yg sulit

    Balas

    Mat Sabu14 Juni 2021 07.44
    Jangan lupa kapal baru, personel baru, yg perlu persiapan pendidikan kusus yg tidak sebentar, perlu kursus yg lama untuk mempelajari alat baru, ketika sign kontrak, TNI al TNI au harus cepat kirim belajar prajurit untuk awakinya, karena technology tinggi butuh belajar lama

    Balas
    __________________

    @MY NAME IS BOND = @mat sabu, besok paling ganti lagi jadi @unkown

    BalasHapus
  6. Apa yang Australi punya adalah punya malon jg, begitu kan pak cik...🙈🤣😄😀😁

    BalasHapus
  7. Gue kirain KD.Panah..kapal LeMeS lagi bersandar di Wuhan...🤣

    BalasHapus
  8. Replika kapal Gowind seharga RM 9 billion sudah pasang RODA ke?? nak mau buat Pawai Festival di arak ke jalalanan Putra Jaya

    BalasHapus
  9. Seru nich pertanfingan antara Geng Malon yang diperankan oleh Gerombolan 🐷 Panggang vs Geng Indo yang diperankan oleh 🐕🐕 Peking dan Ahoaxtaikers....

    Ayo Bani 🐷 Panggang dan 🐕🐕 Peking serta Ahoaxtaikers berjuang terus...
    Hadiah sepeda dar Mukidi Kacung Cino yang akan disampaikan oleh Ngibulin Penyuka Bokep sudah menanti.....
    😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝

    BalasHapus
  10. Pak cik amatiran mulai bermunculan. Rata2 keturunan anak haram dr emak TKW yg selingkuh dng budak bangla

    BalasHapus
  11. Effective contract
    -5 units C130J Super Hercules (first delivery by2022/2023)
    -2 units Iver Huitfeld (first Delivery by 2024)
    Initial contract
    -6 Fremm(Included with 2 maestraela class)
    -36 Rafales
    Potential contract
    -8 heavy frigates to replace Van Spijk Class
    -20 S-70i Blackhawk
    -1200 units carl gustav
    -12 units bayraktar tb2 UCAV
    -Asw Corvette (still a rumour,to replace entire ex-east german corvette)
    -Destroyer (Still a rumour)

    BalasHapus
  12. Republik Kiribati duluan dapat OPV, berbanding OPV Damen punya KL sejak tahun lalu tak bisa ke laut, di darat jee..

    70% parts-nya dari luar KL, ada pakai parts dari China pula..😌

    BalasHapus
  13. Tenang2 kita sudah ada opv kedah sama lms 2 buah..2 buah lagi sampai september dan november ini haha

    BalasHapus
    Balasan
    1. Lms baja tin milo tipis, cacat produksi, ompong, buatan Institut Wuhan dan beli hutang 25 tahun itu keh... kihkihkih.. hahahahaha

      Hapus
    2. Haha tin milo endurance 14 hari tahan sea state tinggi bukan kayak kcr haha

      Hapus