24 Februari 2018

IMI Systems will Upgrade the Royal Thai Army M-163 VADS

24 Februari 2018

M-163 Vulcan Air Defense System (VADS) of the Royal Thai Army after upgrade (all photos : Thai Military)

Ramat Hasharon, Israel – IMI Systems will upgrade the venerable M-163 Vulcan Air Defense System (VADS) of the Royal Thai Army.


According to the Thai Military and Asian Region magazine, the upgrade will consist of laser rangefinder to replace AN/VPS-2, video feed, thermal imaging sight (uncooled) and some new functions including remote-controlled operation, all-weather operation capabilities as well as automatic target tracking.


Using linkless feed system the, M168 20mm autocannon rotary gun can fires at 3,000 rounds per minute in short bursts of 10, 30, 60, or 100 rounds or in a continuous fire mode at a rate of 1,000 rounds per minute.

(IMI Systems)

50 komentar:

  1. manteb nich apgrednya 👍👍👍
    bodi m113 nich...kyknya ad perlu jg model ginian buat hanud

    salam shopping soping 3 MATRA tempur se ASEAN: Vietnam, Myanmar, Singapur, Indonesia, Filipina dan Thailand, Xlalu shoping bersama okeh oceh 👌👌👌

    BalasHapus
    Balasan
    1. P&G tenang om M113 hanud..tunggu aja nanti juga Sidam 25 nongol...sementara Arisgator dulu yg sudah nongol..hehheeheee

      Hapus
    2. Waks Sidam yg diidam idamken
      Lanjut soping sopping kite ahayyy


      salam shopping soping 3 MATRA tempur se ASEAN: Vietnam, Myanmar, Singapur, Indonesia, Filipina dan Thailand, Xlalu shoping bersama okeh oceh 👌👌👌

      Hapus
    3. Shopping jangan tak shopping... kalau dpt barang hibah pun asyikkkkk gitu..😆

      Hapus
    4. Shopping jangan tak shopping, kerena jadi penonton orang lain shopping itu sangat menyakitkan, tanya kerajaan malasnya itu

      Hapus
    5. Dein@ tak de cermin,boat kecik rongsokan pun malon ditangkap malasnya Wkwkwk

      Hapus
    6. Assalamualaikum wr wb. Saya Sangat berterimah kasih kepada KYAI HJ.UMAR berkat semua bantuan yg diberikan saya sdh buka usaha dan memiliki beberapa Restoran ternama di Surabaya mengatakan ”KYAI HJ.UMAR Saya dulu seperti orang gila, bahkan hendak bunuh diri, usaha saya ditipu sahabat karib dan membawa lari semua uang saya. Saya pun harus menanggung hutang supplier dari usaha kontraktor yang dibawa lari teman saya. Kesana kemari minta bantuan gak ada yang nolong. Bahkan saya sudah keliling Indonesia untuk mendapatkan atau mencari pinjaman dan dana gaib, tapi untung di ujung keputus asa’an saya bertemu dgn KYAI HJ.UMAR yang dikenalkan oleh adik ipar saya, akhirnya bliau menawarkan bantuan Dana Gaib tanpa tumbal/resiko diawal ataupun akhir dan dari golongan putih.setelah persyaratanya dilengkapi dan ritual selesai, MENGEJUTKAN !!!, saya mendapatkan dana gaib sebesar 700jt dihadapan saya.jika mau bukti atau KILK DISIINI 2D 3D 4D 5D 6D
      SAYA//

      Hapus
  2. Balasan
    1. Ko jgn la ketawe sbb ramai don panas hati dan sedih sbb tentere laut dan darat die jauh ketinggalan.dah la ada puluhan unit je setiap ranpur diorg.kesian.salam amx vci tinggal 75 bijik je.kah kah kah

      Hapus
    2. Tentera kabur tak payahlah Amx vci ko permasalahkan.. Tentra malon hanya punya 48 Tank T-72 kw3 Poland dan 28 scorpion Lawak sangat lah Tentera yang kononnya jaguh sedunia akhirat wakikikikik

      Hapus
    3. Ud mnum obt blom ...lihat saja...qiqiqi

      Hapus
    4. Lihat@ salam gempita ompong tak de alat bidik sight commander,salam sibmas dan condor tua zaman jepun Wkwkwk

      Hapus
    5. Yg takde alat bidik tu leopard indon je.. dia ingat org lain goblok macam dia ke.. kah kah kah... tapi badak lagi teruk... masuk air terus tak timbul2 dah.. 😆

      Hapus
    6. Ah ada alat kekernya @dein tak macam kereta bebal pendekar tuh lah tak bisa main lumpur

      Hapus
    7. Dein@ malon yg satu nih panas hati Wkwkwk...ada puluhan link leopard ada alat bidik tp beruk yg satu tetap troll terus tanda iri hati Wkwkwk...badak mn ada pula tenggelam lon,tipu sahaje kerja ko lon,badak tuh bukan IFV Amphibious,bilang sahaje ko iri Wkwkwk

      Hapus
  3. Yaaaa.teruskan upgrade.jgn jadi mcm tentere indon yg menggunekan ranpur usang dan tue dr zaman trikora.bnyk dah ranpur usang tentere indon dikanibal dan ditamatkan perkhidmatan akibat tue sgt.agk sedih sbb selain tentere laut yg kurang kapal,tentere darat indon juge ketinggalan dgn tetangge lain sbb tentere darat indon hanye ade puluhan unit je setiap ranpur sedangkan tetangge lain ada ratusan unit setiap ranpur.kah kah kah.miris mcm tentere laut indon jgk ni.jgn bersedih yee.
    Salam anoa ade 260 bijik je dan vab ade 46 bijik je.kah kah kah.makin jauh ketinggalan don ni.

    BalasHapus
    Balasan
    1. salam ngemis blog yahh.. kasihan kamu mesti main2 k sini buat dihina

      Hapus
    2. Tentera jaguh lawak malon hanya punya 48 T-72 kw3 26 scorpion miris nyee
      Oh lon gumbira nya punya Apache, Mi-35 ,leopard2 ,Caesar sph,Nasam2, apalagi Su35 yang buat malon kepanasan.. malon mampu beli tak? Kih kih kih

      Hapus
    3. @LoSer ko juga harus upgrade Kendor&Simas terus ko cari pengganti Nuri,F 5,MIg 29...Salam Hornet 8 bijik

      Hapus
    4. Salam gempita ompong tak de alat bidik sight commander,salam nuri sering terhempas,salam su30 mkm malon tak boleh terbang kerana tak de sparepart,salam scorpene terapung terus cem tai Wkwkwk

      Hapus
    5. Salam sama rosmah yaa lon.. Kehkehkeh...

      Hapus
    6. Jangan lupa c130 indon pun banyak yg terhempas pakkk.. yg takde alat bidik tu leopard.. nuri yg terakhir terhempas bila pakkk su30mkm ok je terbang.. cer tanya sukhoi indon apa cer.. jarang je nampak skrg ni ..😆 ks nagapapasa alias banana boat yg pake powerbank tu.. apa status.. masih kurang paower lagi ke.. 😆

      Hapus
    7. Satu satunya kecelakaan tank di jalan yang membuat operatornya tewas hanya terjadi di kerajaan malasnya...ada juga pengemudi tank tewas kecelakaan di jalan memang malasnya ini sangat dungu

      Hapus
    8. Dein@ aircraft terhempas itu biasa,tp bila eject kat hanggar malunya minta ampun Wkwkwk

      Lon jgn tipu sahaje kerja ko,ada tak link leopard tak de alat bidik,ada keh link nagapasa tak boleh selam,kl ada bagi sikit,kl aq ada link nuri sering terhempas,scorpene tak boleh selam,sukhoi malon tak boleh terbang kerana tak de sparepart,kereta perisai malon kemalangan sehingga mangsa 2 askar malon tewas Wkwkwk

      Hapus
    9. @ Dein C 130 terhempas tapi lebih banyak Hawk malay yang terhempas + World record in the world Only 1.....Eject di Hangar..iFV Adnan.sibmas,Condor & Gempita..terhempas/terbalik/terjungkal di jalan raya sebab tak pandai operate...pesawat terhempas awak nak maklum...kalau IFV adnan yg rodanya rantai tank terbalik..?? omg sungguh TERLALU....

      Hapus
  4. Sebelum terlupe.jgn lupa upgrade lopad 2 ompong tu dgn sistem alat pembidik tembakan dan alat pndg malam.kesian lopad 2 tak boleh gune utk perang.dan upgrade juge t50 yg takde radar tu.dan juga kri-kri yg takde misil tu.dan juge fennec yg takde flir tu.dan f16 yg bnyk grounded sbb rusak.dan sukhoi yg bnyk grounded sbb sucad.oh dan juge jgn lupe beli pod utk f16 yg kononnye setara block 52 tu (kah kah kah.malu oiii klaim begini) dan sukhoi yg masih ompong tanoe pod.kah kah kah.

    Salam bmp2 40 bijik je dan pt76 70 bijik je.

    BalasHapus
    Balasan
    1. Waalaikumsalam pak cik... :)

      Hapus
    2. Lihat saja...salam budjet kecik..dibagi 5...Prog MRCA ditunda terus...Indonesia peralatan lama diupgrade terus

      Hapus
    3. Kesurupan.. ya ls.. kesian..

      Hapus
    4. Shoping lah lon.. jangan iri dengki terus.. malon ada Wang tak? Kah kah kah

      Hapus
    5. Salam gempita ompong tak de alat bidik sight commander,salam kedah class ompong tak de missile,salam scorpene terapung terus cem tai,salam su30mkm malon tak boleh terbang kerana tak de sparepart Wkwkwk

      Hapus
    6. https://www.globalfirepower.com/countries-comparison-detail.asp?form=form&country1=indonesia&country2=malaysia&Submit=COMPARE

      emm kok malay kalah semua yak kecuali Armored Fighting Vehicles doang itu pun data 2017 ntah kalau 2018

      Hapus
    7. Salam rasuah dan salam songlap ya loon. ..
      kehkehkeh...

      Hapus
    8. Indon lagi banyak rasuah pakkk... 😆 penjaga jamban pun bikin rasuah..

      Hapus
    9. Rosmah award akan menjadi nama penghargaan bagi ahli rasuah terbaik

      Hapus
    10. Dein@ eleh cakap ko lon,najib n rosmah makin makmur,ko dan rakyat beruk lainnya cuma boleh makan dedak Wkwkwk

      Hapus
  5. malonsia miskin.. Thailand punya ranpur tua tapi dilengkapi thermal imaging sight.Tengok gempita commander sight pon tak ade apalagi thermal sight.. kahkahkahkah.. malon.. malon.. kalau miskin jngan kebangetan.

    BalasHapus
  6. malonsia miskin.. Thailand punya ranpur tua tapi dilengkapi thermal imaging sight.Tengok gempita commander sight pon tak ade apalagi thermal sight.. kahkahkahkah.. malon.. malon.. kalau miskin jngan kebangetan.

    BalasHapus
    Balasan
    1. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

      Hapus
    2. Gempita tuh menang body doang bro,dalamannya sampah semua Wkwkwk

      Hapus
    3. Malaysia miskin tapi jutaan indon cari rezeki di negeri kami... indon yg bajet kaya tapi terima uav hibah.. c130 hibah... f16 pun hibah juga.. jgn2 ks naga air tu pun hibah jugak

      Hapus
    4. Kurang malasnya bukan hanya miskin , tapi juga dunggu, bahlul, negeri dadah,

      Hapus
    5. Dein@ C130 dan F16 diupgrade dgn pake duit US$ 750 million,kl malon nak ambil Paladin dari USApun tak de wang,teruk sangat malon nih Wkwkwk

      Hapus
  7. victor kladov "deal about su35 is first step....next we will negotiation about helicopter and major shipbuilding program "

    BalasHapus
  8. Tadi jam 14.00 sore hari sabtu di NET tv , ada acara garuda menayangkan kemampuan KRI fatahilah 361 setelah selesai di MLM ( midle life modernastion ) komandan KRI fatahilah 361 menyatakan semua di modernisasi mulai cms,sewaco,radar,sensor persenjataan & kemampuan daya apung, KRI fatahilah 361 setelah selesai di MLM kemampuan y setara dengan korvet sigma class 90 m

    BalasHapus
  9. Dan acara militer KSATRIA yg di tayangkan di trans 7 jam 23/23.30 pada hari rabu malam kamis , yuu tonton saksikan persenjataan baru yg di tampilkan kemampuan mulai dari zet tempur,kapal perang , tank leopard dan persenjataan lainnya ,terima kasih

    BalasHapus
  10. Dan acara militer KSATRIA yg di tayangkan di trans 7 jam 23/23.30 pada hari rabu malam kamis , yuu tonton saksikan persenjataan baru yg di tampilkan kemampuan mulai dari zet tempur,kapal perang , tank leopard dan persenjataan lainnya ,terima kasih

    BalasHapus
  11. Saya mr. Greg Williams dengan nama, saya seorang ayah dari tiga anak laki-laki dan dua perempuan, saya dan keluarga saya tinggal di sini di Mississippi, Amerika Serikat, saya telah mendengar orang-orang mengeluh penipuan berkali-kali dan saya adalah korban, saya scam di Pembedahan Eunice di rumah sakit, saya kehilangan sejumlah besar $ 15.500 untuk penipuan, saya menemukan perusahaan ini dari Jerman yang memiliki kantor kecil di dekat rumah saya di sini di Mississippi , jadi saya memutuskan untuk mengajukan pinjaman dari mereka, saya mengajukan pinjaman $ 250,000.00USD dari Perella Weinberg Partner. Itulah nama perusahaan dan saya mengambil semua langkah yang diperlukan sesuai dengan pesanan mereka. Perella Weinberg Partners, Saya dan keluarga saya hidup dalam kesehatan yang baik sekarang dan saya sangat senang memiliki Anda. Bisnis kami bergerak sebagaimana yang diharapkan, jangan ragu untuk menghubungi kami Terima kasih banyak atas kerja sama Anda. ------- [westlakefinancialservices02@hotmail.com]
    WHATSAPP ------ +2348120111731

    BalasHapus