12 Februari 2018

ST Kinetics Unveils New Rifle and Speciality Ammunition

12 Februari 2018


ST Kinetics has unveiled the production-ready 5.56 mm calibre BR18 assault rifle at Singapore Airshow 2018. The new cocking system, which features folding charging handles located on either side of the body, is clearly shown. (photo : Jane's)

ST Kinetics launches BR18 5.56 mm assault rifle

ST Kinetics, the land systems and specialty vehicles arm of the state-affiliated Singapore Technologies (ST) Engineering group, has unveiled the production-ready version of its fully ambidextrous 5.56 mm calibre Bullpup Multirole Combat Rifle (BMCR) at the Singapore Airshow 2018 exhibition, following the completion of qualification trials in mid-2017.

Now designated as the BR18, the rifle retains the BMCR’s overall length of 645 mm when configured as an assault rifle outfitted with a 368 mm (14.5 in) barrel, with an empty weight of 2.9 kg and chambered for the 5.56x45 mm M193 and NATO SS109 cartridges, the company's own Extended Range (ER) rounds, as well as other types of new ammunition. The company is quoting maximum effective ranges of 460 m and 800 m for the M193 and SS109 ammunition respectively, with a muzzle velocity of 860 m/s when employing SS109 rounds.

However, an ST Kinetics spokesperson told Jane’s that engineers from its Advanced Material Engineering (AME) subsidiary – which is responsible for the development of the weapon – have incorporated several improvements from user feedback from “potential local and international customers” since its 2014 debut at the Singapore Airshow.


In terms of physical form, the upper and lower receiver groups have received slight aesthetic modifications to reduce the body’s overall bulk as well as a redesigned, hollow stock. Jane’s understands that the most significant improvement, however, is a revised cocking system. Unlike the BMCR which is constructed with a polymer stock with the cheek-rest element of the butt functioning as a non-reciprocating charging-device, the BR18 has folding charging handles on both sides of the rifle. The handle is folded out by hand, pulled back with two fingers, and then released, with the force of the handle moving forward returning it to the stowage position and lock there via a spring-loaded detent. (Jane's)


ST Kinetics new 40 mm counter-unmanned aircraft system grenade disperses streamers to foul a multirotor drone & propellers. (photo : Jane's)

ST Kinetics Unveils Speciality 40 mm Ammunition

ST Kinetics, the land systems and speciality vehicles arm of Singapore Technologies Engineering (ST Engineering), is expanding its portfolio of 40 mm ammunition with the counter-unmanned aircraft system (C-UAS) and the door-breaching grenades.

According to company specifications, the C-UAS grenade – which has an overall length of 125 mm and weight of 243 g – has been in development since 2017 and is specifically designed to defeat small, commercially available, multirotor unmanned aerial vehicles (UAVs).

A typical package comprises the 40 mm C-UAS grenade and a rail-mounted programming unit, with the latter measuring 95 mm long, 45 mm wide, 60 mm tall, and weighing 350 g. The warhead carries a payload streamer, which is delivered into the flight path of a UAV and disable its propellers, forcing it to crash.

The programming unit, which is mounted via a MIL-STD 1913 accessory rail on a rifle or grenade launcher’s 3 o’clock position, features an integral laser rangefinder with a range of 500 m.

The C-UAS grenade is designed to compatible with a wide range of grenade launchers on the market, including the STK 40GL, HK69A1, M203, M79, AG36, MK13, M32A1, Milkor and Rippel Effect MGL. Launched at a muzzle velocity of 100 m/s, the round has a stated maximum range of 600 m, although Jane’s understands from an ST Kinetics spokesperson that the typical engagement range is around 200-300 m given the potential challenges of targeting small UAVs at further distances.

“[To increase success] we can program grenade bursts in three locations – what we call the ‘string of pearls’ – increase the coverage,” a company spokesperson explained to Jane’s . “For example, if a target is 100 m away we can set the rounds to burst at intervals of 90 m, 100 m, and 110 m to saturate a wide area with streamers.” (Jane's)

79 komentar:

  1. Balasan
    1. Salam hahahaha tapi menangis dalam kalbu. Bujet kecik dibagi 5 habis kena rasuah first lady buruk rupa

      Hapus
  2. Mane boleh lawan ss pindad.bolih tembak alien di planet marikh dan bulan tu.kah kah kah.sbb tu kri sigma,kcr60,bung tomo dan patahilah bnyk takde misil dan sukhoi dan f16 ompong sbb hanye letak ni je kat kri ompong dan sukhoi dan f16 ompong dah bolih menjatuh kan 3 buah planet di sistem andromeda..kah kah kah.ko jgn marah don

    BalasHapus
    Balasan
    1. Vita berair itu buatan planet namex ya lon.. Pindad ss dah terkenal karena juara terus malon jangan nangis ya.. oh ya Kedah clas belum ada missile ya Laksamana class ompong juga karena missile dan expired angkatan laut malon macam AL abad 18 karena guna meriam saja. Pesawat tempur jumlah pun sedikit karena usang tiada sparepart kalah dari Jiran jirannya yang shoping terus wkwkwkwkwkwk

      Hapus
    2. KCR 40 have missile Yes Sir,KCR 60 Yes Sir,Dipenogoro class Yes Sir,Bung tomo class Yes Sir,Ahmad yani class not only misile sir But Grandpa Misile aka Yakhont...Amazing...!!! Hawk 109/209 have missile Yes sir,F -16 Yes Sir,Sukhoi27/30 Yes sir..Bravo..!!! Kedah class Not yet misile sir..sukhoi 30MKM have misile Sir but Tak ade spare part Sir..MiG 29 have missile Sir but Grounded...Haaahaaahaaaa Lawak sangat...

      Hapus
    3. Jangan jadi goblack Tupez Flanker 01 tengok padq diri kamu sendiri

      Ujian Tembak Yakhont dan Exocet tak kena pada targetnya Ok itu cakap warga kamu itu sendiri ok.

      Hapus
    4. Wow yakhot sukses lah lon boleh coba untuk kapal malon yang tiada misil lah muahahaha tidak Tengok ni
      https://m.youtube.com/watch?v=5bibBCF8-vM

      Hapus
    5. @ Malon jangan jadi sok pinter padahal idiot..tak pandai baca banyak belajar ya....mau coba yakhont & exoceet kena target atau nggak.. Mau rasa coba kedah class malay ko tuh buat kami jadi sasaran...kena target atau gak..?? setuju daripada kedah class cuma etalase tak ada misile lebih baik buat sasaran kami..wkwkkkk

      Hapus
    6. Nope.you wrong.

      KCR 40-only some of the ships have missiles the others just a dummy box launcher.hahahaha
      KCR 60-the missiles removed and replaced by ciws.
      Ahmad yani-only some of the ships have missiles while the other none (expired).yakhont was failed in test.
      PKR-in indonesian we called 'ompong'
      Patahillah- no missiles because expired.
      Bung tomo-their missiles espired also lah.
      Sukhoi-yg ni paling kesian..so sad..no missile.no jamming pod.no targeting pod.also we called them ompong.some of the sukhoi grounded because of sparepart.poor to you.
      F16-aome of the f16s 'rusak'..kah kah kah

      No missiles no partyyyyy..yeahhhhh

      Hapus
    7. Lihat aka tentara kabur@ tengok sikit f16 banyak rosak,tengok sikit sukhoi grounded,tengok sikit fatahillah,pkr dan yani class ompong...kl aq ada link sukhoi tak boleh terbang kerana tak de sparepart dan kedah class kapal lama sampe sekarang ompong tak de missile Wkwkwk...ish,ish,ish

      Hapus
    8. Cup..cup..cup... Ia sabar om, kita masih dalam tahap TOT c705 koq sabar yaah...

      Hapus
    9. @ lihat saja...Haaahaaaa...banyak lah belajar cari informasi...Sukhoi indonesia tak ade missile ..Hello 2018 nih...missile full for sukhoi..nak ak kasih linknya..Nopzz..Cari lah sendiri biar pinter..wwkkkwkk..ahmad yani class Have C 802 & Yakhont..mana yg expired harpoon sudah lama kami tak pakai sudah di launch saat exercise...Bung Tomo class have Exocet MM 40 block 3...hhhaahhaaa belajar lah biar pintar update jangan baca berita masa lampau aja..ingat 2018 Nih kedah class tak ade missile dari zaman lampau..wkwkkkk

      Hapus
    10. Dengan 56 perolehan missile Asm c705 dari China semua fix semua kcr 40 & 60 terisi bahkan baru2 ini berjaya di test..
      Ahmad Yani class all louded ASM C802 & yakhont..😎
      Pkr missile on The way bahkan Course indomiliter yang menyatakan Indonesia dah beli Exocet blok 3😎
      Fatahillah class fix upgrade you can choice missile c705,c802 or Exocet blok 2..πŸ‘
      Bung Tomo missile expired ngarang bebas.. ya beruk malon πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
      Sukhoi missile fix already πŸ‘
      Pod already πŸ‘
      Sukhoi & F-16 banyak yg terbang waktu latihan angkasa yudha, Hut TNI-AU, Hut TNI.πŸ‘
      Malon miskin tak mampu beli missile untuk Laksamana class & Kedah clas yang ompong
      Sukhoi banyak yang tak terbang karena kurang sparepart sampai mau jual mig πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„
      Kasian malon tentra udara kecil karena tak da wang buat shopingπŸ˜₯πŸ˜₯πŸ˜₯πŸ˜₯

      Hapus
    11. Otak beruk malon masih tertinggal di 15 tahun yang lalu.. di pikir beruk malon dia paling jaguh wkwkwkwkwkwk

      Hapus
    12. Vita berapi adalah suatu bukti kedigdayaan malaysia dalam membujuk power rangers sebagai syarikat pengeluar senjata laser untuk bekerjasama cipta senjata laser

      Hapus
    13. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

      Hapus
    14. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

      Hapus
    15. Vita berapi juga telah lama di export dan berkhidmat kat agensi men in black dalam menghadapi cabaran alien kat bumi...taniah vita berapi

      Hapus
  3. Semua kerana tiru ciptaan isis dan fsa drone letakan bomb 40mm di drone kemudian jatuhkanya

    BalasHapus
  4. Indonesia dan Singapura telah buat senjata...Malay Kapan...?????????

    BalasHapus
    Balasan
    1. Salam dari Pindad Senapan serbu SS 1,SS 2,SS 3 / Pistol G1,G2 / Sniper SPR 1,SPR 2,SPR 3,SPR 4 / submachine PM1,PM2,PM3...Amaziiiinggg!!

      Hapus
    2. Kl malon AKAN bina rifle nanti di tahun 3100 Wkwkwk

      Hapus
    3. Malon sdh bina senjata laser mas boy. ..
      Lasernya keluar cahaya pink...
      kehkehkeh...

      Hapus
  5. Malaysia tu sibuk, ngitong alutsista buatan Indonesia dan singapura....

    BalasHapus
    Balasan
    1. Kalau malaysia beli dr tetangga apa salahnya..hehehehe..janji alutsista bisa nambah

      Hapus
    2. @ TK tak ade masalah...silahkan shoping borong nanti kami kasih diskon..

      Hapus
    3. Ooooo.jd ko la tentera kabur yg mat lampir fobia tu ye.tak payah nak sokong indon lah.aset mereke takde kualiti.bnyk terhempas.kcr 40/60 aje takde misil.diganti dgn ciws dan dummy box launcher.kah kah kah

      Hapus
    4. Tentara kabur aka lihat@ Wkwkwk...alutsista malon nambah Wkwkwk...malon hanya bisa beli dan beli selagi tak de wang n kena embargo matilah ko lon Wkwkwk

      Tak Payahlah nak tewaskan malon yg punya aset usang cem nuri yg sering terhempas,sibmas,condor dan adnanpun dah tua tinggal nunggu matinya sahaje Wkwkwk...mig29 grounded kerana tak de sparepart,sukhoi tak boleh terbang kerana tak de sparepart,kedah class ompong tak de missile,merajalela mula dilancarkan tak de canon n missile Wkwkwk

      Hapus
  6. @TF. hanya melihat persekitaran anda di sekitar Jakarta dan lihatlah untuk percaya. ,negara anda menjadi miskin dan miskin yang tidak dapat menandingi Malaysia, Singapura, Thailand, Filipina dan Vietnam. ,keadaan anda di Jakarta menjadi terburuk dalam trafik, pencemaran, jenayah, kemiskinan dan kelaparan di dalam diri rakyat anda. ,hanya memberi makan orang anda terlebih dahulu sebelum anda membuat bunyi di sini.

    BalasHapus
    Balasan
    1. Haaahaaahaaa...Malay paling kaya sejagad...barang hibah pun tak sanggup bayar karena terlalu kaya...M 109 nya biar kami bayar saja...nak ganti MIG 29 & Nuri pun tak bisa..# Malay terlalu kaya

      Hapus
    2. Iye lah malon kerana sangat kayanya sehingga punya utang 67% berbanding GDP ....orang kaya lho Wkwkwk

      Hapus
  7. Singapore emang hebat dlm pembangunan industri militer..produknya juga laku..lihat aja syarikat st marine..kaprang al ofouq milik oman yg panjang 70m+ agak bagus..produk st marine juga sudah digunakan oleh thailand (lpd) oman (opv) dan terbaru lmv sepanjang 80m pun bukan calang2 kaprang...boleh digunakan utk pertahanan udara terdekat dgn rudal mica nya..sy gak rasa malu kalau malaysia beli senjata dr tetangga yg lain asalkan ok seperti cn235..pesawat medium peberet ane tu..jd kalau beli lmv singapore pun okay aja..lumayan panjang dan ampuh.

    BalasHapus
    Balasan
    1. @ TK tak ade rasa malu kan beli CN 235 yang operasionalny paling tinggi di TUDM..Nah kejujuran seperti inilah yang kami mahu..Salute..

      Hapus
    2. @ TK kalau malay mau nambah CN235 MPA boleh..boleh..mau shoping MRSS kami ada LPD buatan PT PAL...betuul..betuul..betuul.

      Hapus
    3. Bener mas..ATM kini dlm program mengurangkan jenis alutsista dlm inventori demi utk meminimal kan kos operasi...seperti program 15to5 utk kaprang TLDM sy berpendapat adalah bagus juga jika dalam pembelian dan pemilihan pesawat (terutamanya MPA di saat ini) program ala2 15to5 TLDM juga digunakan..beli aja pesawat yg sudah ada dlm inventori seperti CN235...pesan versi MPA seperti yg baru diterima oleh TNI AL...tambahan lg CN235 bisa dikonversi menjadi transport at anytime dgn kewujudan ramp door..disitu sudah ada multirole yg bisa mengurangkan kos operasi..bisa jd MPA dan bisa jd transport..jd gak salah jika ATM beli CN235 dr Indo.

      Hapus
    4. Tumben benar cangkemna hari ini Wkwkwk

      Hapus
  8. malaysia dah lama pon bina macam nie guna pokok pisang

    BalasHapus
  9. dan indon sedang membina bot pisang untuk apa-apa.

    BalasHapus
    Balasan
    1. Orang stress tak terima kenyataan melihat indonesia boleh berjaya bina weapon buatan tempatan Wkwkwk

      Hapus
  10. senapan malon Vita Birahi produk tempatan gimana ya kabarnya..?? kehkehkeh..

    BalasHapus
  11. nama senapan atau nama Janda itu ya..?? kahkahkah.. Malon koplok..

    BalasHapus
  12. nama senapan atau nama Janda itu ya..?? kahkahkah.. Malon koplok..

    BalasHapus
  13. senapan malon Vita Birahi produk tempatan gimana ya kabarnya..?? kehkehkeh..

    BalasHapus
    Balasan
    1. What??? Ada pula senapan yg bernama VITA BIRAHI bro..senapannya pasti jenis kelaminnya cewe ya bro Wkwkwk

      Hapus
  14. Untuk orang malaysia di seberang yang merasa paling jaguh sedunia cuma mau mengingatkan fakta nyata saja...kasus pembunuhan kim jong nam sebenarnya merupakan petunjuk seberapa kuatnya malaysia. Dari banyak negara yang di datangi kim jong nam yaitu Indonesia, malaysia, singapura, china, jepang, dominika, australia..kenapa tempat eksekusi yang di pilih malaysia..tentu bukan tanpa sebab toh. Kalau memang malaysia negara kuat secara militer, atau berpengaruh tentu korea utara tidak akan memilih melakukan di malaysia

    BalasHapus
  15. Off topic..btw anyone noticed that the Malaysian AV8 Gempita with the Denel LCT-30 turret and with the Ingwe ATGM variant aren't equipped with any Commander 360 degrees Panoramic Optical Sight. Without it the Gempitas with the LCT-30 turrets will lose its hunter killing capability. Some in Malaysian Defence blog saying because lack of funds.

    Here is a display of Denel LC-30 turret with a Commander Panoramic Sight "ON TOP" of the turret for the AV8 Gempita during DSA:

    https://2.bp.blogspot.com/-JIuyhWtpGBk/WIwRrB9JEwI/AAAAAAAAw7Q/Q3_vg2ng-UIgpA_rbn2PJQRmpWOnANZ7QCLcB/s1600/Denel%2B%2BGI30.jpg

    https://thaimilitaryandasianregion.files.wordpress.com/2015/11/dsa-2010-031.jpg?w=625&h=469

    It can turn 360 degrees.

    You don't see that on both the AV8 Gempita Denel LCT-30 & Ingwe turret from these pics:

    http://defenceindustry.co.za/wp-content/uploads/2017/07/deftechlct30.jpg

    http://www.malaysiandefence.com/wp-content/uploads/2016/12/IMG_3721.jpg?x80338

    BalasHapus
    Balasan
    1. Jangan jadi goblock ,Panoramic Optical Sight Ada dekat bawa meriam LC-30 Itu Lihat gambar itu

      http://www.malaysiandefence.com/wp-content/uploads/2016/04/IMG_0289.jpg?x80338

      Hapus
    2. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

      Hapus
    3. Cam kau puya otak je mahat otak kau tu kat pantat

      Hapus
    4. Kamu kena faham perbezaan gun LC-30 afrika selantan dengan LC-30 Milik kami Berbeza kami letak Panoramic Optical Sigh Bawah meriam LC-30 sebab itu kelihatan berbeza, lihat fota nya kau akan faham ok

      https://malaysiamilitarypower.blogspot.my/2016/02/lct30-atgw-ingwe-turret-on-av-8-gempita.html?m=1

      Hapus
    5. Lihat sebelah kiri bawah gun itu ada Panoramic Optical Sigh Ok Lihat betul2 ok

      Hapus
    6. @Mahathir oh Mahathir

      Wow calling me goblok. Facepalm. LoL.

      The pics you posted and are referring to is the freaking GUNNER SIGHT !!!!!

      Do you know the difference between the word Commander and Gunner? And do you know what the word Panoramic means? Do you know what 360 degrees means? Do you know there is a Commander Sight and a Gunner Sight on a turret?

      Go back to school to learn !!

      Hapus
    7. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

      Hapus
    8. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

      Hapus
    9. @Mahathir oh Mahathir

      Oh btw here is someone asking Marhalim about the AV8 Gempita 360 degrees Commander Panoramic Sight on his website.  

      "Marhalim,

      On another matter, the first LCT-30 turret displayed at the DEFTECH stand by Denel showed a 360 degrees panoramic commanders sight fitted. For some reason I thought that production models of the Ingwe variant had a 360 degrees panoramic commanders sight but I was mistaken, unfortunately. The Ingwe variant displayed at DSA didn’t have it. Costs is most certainly the main factor but having it makes a major difference."

      http://www.malaysiandefence.com/rmaf-upgrades-on-track/

      You are really embarrassing yourself. Facepalm. LOL.

      Hapus
    10. @Mahathir oh Mahathir

      A pic of Commander Sight and Gunner Sight on the T-14 Armata Tank:

      http://fullafterburner.weebly.com/uploads/8/4/8/6/84869598/1500152279398_orig.jpg

      http://fullafterburner.weebly.com/terrain-battle-machines/t-14-armata-the-fifth-generation-tank

      So you will know the DIFFERENCE between a Commander Sight and a Gunner Sight. Facepalm. LOL.

      Hapus
    11. Wahyow@ tak dijawab mahathir lah tuh kerana ia cuma boleh troll sahaje Wkwkwk

      Wkwkwk,ternyata gempita tak de alat bidik commander 360 ye Wkwkwk,Kesian

      Hapus
    12. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

      Hapus
    13. @Mat Rempit

      LOL. I know. 

      The more he is trying to defend and explain the more he is embarrassing himself.

      LOL.

      Hapus
  16. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

    BalasHapus
  17. Indon indon lebih 4 juta orang kaya Indon sedang sibuk cari makan di Malaysia!
    Kaya sungguh orang Indon ni ya!!!

    BalasHapus
    Balasan
    1. Paul ini salah satu orang malon yg paling goblok di dunia,dia bangga sangat banyak orang asing bekerja di negaranya,apa dia tak tahu secara tak langsung wang negaranya di bawa masuk ke negara2 pekerja asing itu Wkwkwk

      Hapus
    2. Saya tahu itu Bro ... selebihnya 4 juta orang Indonesia di Jakarta sibuk mencari sampah untuk memberi makan perut mereka

      Hapus
    3. Cari sampah kok di jakarta, cari sampah kat malaysia sana rakyatnya sampah semua

      Hapus
  18. Paul@ orang indonesia di seluruh dunia ada....klo tenaga indonesia di tarik dari malay bisa colaps malay....

    BalasHapus