28 Juni 2022

RSAF Concludes Participation in Large-Scale Air Combat Exercise

28 Juni 2022

A Republic of Singapore Air Force (RSAF) F-15SG at Exercise Red Flag Alaska, hosted by the United States Air Force (USAF) earlier this month (photos : RSAF)

The Republic of Singapore Air Force (RSAF) has concluded its participation in Exercise Red Flag – Alaska, a United States Air Force (USAF)-hosted exercise at Eielson Air Force Base, Alaska, United States. Held from 9 to 25 June 2022 (SG Time), 10 RSAF F-15SG fighter aircraft and over 140 RSAF personnel from Peace Carvin V (PC V) Detachment were deployed to participate in this large-scale air-to-air combat exercise.
    

This edition of Exercise Red Flag – Alaska involved more than 70 aircraft, including the USAF’s F-18, F-16, EA-18G and A-10 fighter aircraft. The USAF and RSAF worked closely on integrated missions in realistic threat and simulated combat scenarios, and honed their combat readiness and sharpened operational competencies.


Highlighting the significance of the RSAF’s participation in Exercise Red Flag – Alaska, LTC Shewan Goh, the RSAF PC V Detachment Commander, said, “Exercise Red Flag – Alaska is an important opportunity for RSAF personnel to train and sharpen our operational competencies. The mission scenarios, involving advanced tactics and electronic warfare, were realistic and challenging. Our airmen and women were able to benchmark their skills with the USAF, and worked together closely to achieve our mission objectives. We are thankful to the USAF for being generous hosts, and look forward to future opportunities to train together.”

              
Lieutenant Colonel Christopher McGoffin, Director of Operations of the 18th Aggressors Squadron, United States Air Force said, “To have other forces exercise with us enhances our joint interoperability. Through Exercise Red Flag, we are able to provide a strenuous and realistic combat scenario to test their abilities. The RSAF have brought great capability to the fight and displayed exceptional tactics and competencies during the exercise. It is also important for us to continue to hone how we operate together, and strengthen our relationships at the professional and personal level through such exercises.”


The RSAF has been participating in Exercise Red Flag – Alaska (previously called Exercise Cope Thunder) since 1984. The exercise underscores the excellent and long-standing defence relationship between Singapore and the United States. It enhances the professionalism and coordination amongst the participating forces, and provides the RSAF an opportunity to benchmark itself against other leading air forces.

23 komentar:

  1. Balasan
    1. ...........eeeeeeeeee, tetangganya maksute 🀣🀣🀣🀣

      Hapus
    2. Podo karo salah mlebu kamar ki xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa croottt xaxaxaxaxaxaxaxaxa

      Hapus
    3. Kuetok leh ngece 🀣🀣

      Hapus
  2. Jet pjuang engine meletop d larang ikut yaaaa..


    Kih..kih..kih

    BalasHapus
  3. Bocah kuliahan SG jalan-jalannya ga kaleng-kaleng..

    πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    BalasHapus
  4. Di klaim S.pore punya Malon.wk.wk.wk mimpi yah Pork?

    BalasHapus
    Balasan
    1. Sekali tepuk dengan setengah skuadron f-15 rsaf, Johor bahru bisa di.kuasai Singapura dengan mudah πŸ€ͺ

      Hapus
    2. Malon di ganyang S.pore, Pinoy dan Thai. Tinggal tunggu waktu.lol

      Hapus
  5. Waw,
    exer's red flag , latihan gabungan koordinasi tempur yang cukup complex di real combat field.

    BalasHapus
  6. Huahahahaha πŸ€£πŸ€£πŸ€£πŸ˜‚.....saya dengar Menhan Malon meminta agar ATM menanam sayur di markasnya untuk mengurangi beban dan memenuhi kebutuhan para Laskar Bersarung yang malas dan doyan makan....sebegitu parahnya kemiskinan di sana sampai laskarnya menjadi petani.....whoooiiii, maluuuu....ngaku negara kaya tapi kenyataannya menyedihkan.....WKWKWKWK πŸ˜πŸ˜πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜†

    BalasHapus
  7. Panitia SAS "NO SLOT FOR MKM"🀣🀣🀣

    BalasHapus
  8. Lawakan warga Singapure adalah saat Singapure di usir oleh Malon, dan sekarang Singapure ada di atas kepala Malon yg Miskin Bangkrap 🀣🀣🀣🀣

    BalasHapus
  9. yordania nambah 8 bijik f-16 viper disetujui
    giliran turki uda 2 taon gak ada kabar gaesz...
    beli kena embargo cmn apgred dibolein...ihh serem haha!😟😟😟
    pdhl indihe bole beli skaligus punyak s400...
    bner2 standar ganda haha!🀣🀣🀣

    BalasHapus
    Balasan
    1. Hehehehhe

      Om pal... Aku dngar2 katanya ada tawaran MIRAGE 2000 eks negara timteng... Betul tidak berita tuh..

      Om Pal tau

      Hapus
    2. nyooiihh..matra udara sich mau...
      tp menhan kita tolak- berita uda belasan tahun laluw haha!🀭🀭🀭

      termasyuk stok f-5 koryo, taiwan dan bbrp negeri di timur tengah om acno..

      --------------
      Jakarta - Indonesia menolak hibah satu skuadron pesawat tempur Mirage dari Qatar. Menurut Menteri Pertahanan Juwono Sudarsono, tawaran itu ditolak karena minimnya anggaran yang tersedia untuk perawatan. "Hibahnya sih oke, tapi pemeliharaannya itu mahal," kata Juwono di kantornya, Departemen Pertahanan Jakarta, kemarin.

      Tawaran hibah ini datang enam bulan yang lalu, disampaikan secara lisan oleh Duta Besar RI di Qatar, Rozy Munir. Menurut Juwono, sebenarnya syarat pelaksanaan hibah ini sangat ringan, yaitu cukup Menteri Pertahanan Indonesia mengirim surat kepada Menteri Pertahanan Qatar.

      Juwono mengatakan, dilihat sepintas saja sudah bisa dipastikan bahwa hibah pesawat buatan Prancis tahun 2000 ini akan membutuhkan banyak biaya perawatan. Padahal pagu anggaran Departemen Pertahanan dan TNI tak memungkinkan untuk itu. Apalagi fokus pemeliharaan saat ini ditujukan pada pesawat angkut, seperti Hercules. Selain itu, kata Juwono, hibah itu bukan berarti tak ada biaya sama sekali. "Tetap ada. Misalnya, biaya perantara," ujarnya.

      Bagi Departemen Pertahanan, penolakan itu juga karena pertimbangan lain. Menurut Juwono, ada dua beban yang akan muncul jika hibah diterima, yaitu soal dana dan beban pada sistem alat pukul udara. Dari segi sistem, hibah ini akan menambah beban pada anggaran serta mengganggu perencanaan yang telah ada. Saat ini TNI Angkatan Udara memiliki pesawat tempur F-5 dan F-16 buatan Amerika Serikat dan Sukhoi buatan Rusia.

      Dalam sistem pemukul udara, Juwono melanjutkan, yang dipentingkan adalah varietas teknologi untuk daya tangkal. Dari segi jumlah, pesawat yang kita miliki memang tidak mencukupi. "Karena itu, kita beli Sukhoi, walaupun mahal," ujarnya. Dengan begitu, sistem penangkalan kita masih setara dengan Singapura kalau tahun depan negara itu membeli 24 pesawat F-15.

      Menurut Juwono, awalnya Angkatan Udara tertarik kepada tawaran hibah ini. Namun, dia telah menjelaskan soal pagu anggaran yang tak memungkinkan, serta kekhawatiran tersedianya suku cadang. "Kita harus tahu betul apakah pabrik pembuatnya akan bertahan terus untuk buat atau tidak. Jangan-jangan malah punah," ujarnya.

      (Koran Tempo)

      Baca Juga :

      Indonesian Defense Says ‘Thanks, but No Thanks’ to Qatari Fighter Jets
      20 Maret 2009

      The government has turned down a grant offer of 10 Mirage 2000 jet fighters from the Qatari government due to a lack of funds for maintenance, Defense Minister Juwono Sudarsono said on Thursday.

      Juwono said Qatar offered the jets six months ago through Indonesia’s ambassador in Doha. The government needed only to send a letter requesting the aircraft.

      “I have not sent a letter,” Juwono said. “But had I sent one, I would have told them that our state budget is focused on infrastructure and improving the people’s welfare. The military’s procurement of equipment must give way to those programs.”

      Stopping short of disclosing maintenance costs for currently operated aircraft, Juwono said that the military’s budget did not allow for maintaining additional planes.

      The Air Force was tempted by Qatar’s offer, Juwono said, but “I have told them that it is the maintenance costs that made us think twice about accepting the offer.”

      The minister said there was no guarantee that French company Dassault Aviation, the maker of the Mirage fighters, would maintain its position in the international aviation industry in light of the current global recession.

      “We do not want equipment that cannot be used for the long term,” he said.

      Juwono said instead of acquiring more weaponry, the government had decided to focus on obtaining the best military technology. He said the recent purchases of Russian Sukhoi jet fighters and transport-attack helicopters, along with four Sigma-class corvettes, would help modernize the country’s military.

      (The Jakarta Globe)

      Hapus
    3. qatar skr punyak 3 pespur moderen & baruw
      rafale
      taifun
      f-15
      dan 8 pesawat angkut c-17 globemaster.

      klo emir qatar bosen, c17 sangat berguna buat kita haha!🀠🀠🀠

      banyangin dari 2005 emir qatar uda pengen hibah mirage, baek banget yak...
      tp kita tolak halus...

      beda ama KL, uda ditolak kasar ama KUWAIT pon, NO F/A 18 SALE to KL...
      ehhh masi aja menhan KL ngarep...sudah saya hubungi katanya haha!🀣🀣🀣

      jiran emang bebal om acno...

      Hapus
    4. nyooiihhh...muka batu om haha!πŸ‘ΊπŸ‘ΊπŸ‘Ί

      Hapus
  10. Ewwiiitttt...sebwntar lg Rafale pesanan TNI datang. Soalnya kita lg banyak duit dari cuan batu bara guys.

    https://www.cnbcindonesia.com/news/20220627150721-4-350706/indonesia-menang-banyak-setoran-lancar-utang-terbayar/amp

    Sementara tetangga sebelah gagal bayar hutang dan bersiap menuju kebangkrutan. Sebab semua kebutuhan kerajaan harus ngutang. Bahkan warga nyet yg doyan nongkrong dimari, kuota datanya pun ngutang guys....wkkkkkkkk

    BalasHapus
    Balasan
    1. jerman butuh banget jutaan ton om choko, makanya kita diundang ke G7...
      ada yg mao lobi2 haha!πŸ˜›πŸ˜›πŸ˜›

      Hapus
    2. Mantap, tukar dgn leopard terbaru, 200 unit aja dan SP track nya german 100 unit.. Mantap TNI

      Hapus