08 Juli 2022

Delivery of Israeli-Made Missile Launchers Seen Before Year-End

08 Juli 2022

SPYDER air defense missile systems (photo : Rafael)

MANILA – The Philippine Air Force on Tuesday (PAF) announced that the first two of three SPYDER air defense missile systems will be delivered by the last quarter of this year.

"The SPYDER Philippines Air Defense System is very much on time, delivery will be earlier than scheduled (January 2023), it will be in the country by end of November to the first week of December. The project is for three batteries, the first delivery will be two batteries," Air Force spokesperson Col. Maynard Mariano said in a message to the Philippine News Agency Tuesday.

Battery refers to the grouping of missile launchers. A normal battery consists of three or more missile launchers.

SPYDER is short for Surface-to-Air Python and Derby mobile-air defense system that was developed by the Israeli defense technology firm, Rafael Advanced Defense Systems, with assistance from Israel Aerospace Industries.

Mariano added that the last SPYDER battery will be delivered along with a missile maintenance facility which will be built in the Philippines, giving military personnel the capability to maintain the weapon system.

"We have upgraded the program, the last battery will be delivered with a missile maintenance facility to be built in the country at no expense to the government. There will be a technology transfer that goes with this and it will make us capable of maintaining missile systems and will greatly help in the sustainment of the program," Mariano said.

Earlier, the PAF said it can now train on various surface-air missile engagement techniques after it formally accepted its first missile simulator, the SPYDER Philippines Air Defense Systems (SPAD) Simulator-Training Center last April 26.

The facility is located at the Basa Air Base in Floridablanca, Pampanga.

"The SPADS Simulator-Training Center is the AFP’s (Armed Forces of the Philippines) first missile training center, which will serve as a training ground for future missile operators to prepare them for real-world challenges, as well as to increase personnel knowledge, skills, and develop the right attitude for air and missile defense," he said.

The SPAD Simulator-Training Center is part of the Ground Base Air Defense System (GBADS) acquisition project of the PAF, which seeks to enhance the military's defense capabilities.

The simulator training center aims to develop three different capabilities -- detection through radar, command, and control, and missile firing.

It is also custom-made for the men and women of the PAF to utilize in their training on advanced air defense techniques.

The Notice of Award for the GBADS acquisition project was released in 2019. 

(PNA)

40 komentar:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=3LY5I7pGCmE

    BalasHapus
    Balasan
    1. sebelah tu juga nak beli Nasams macam Indonesia, but tak de wang, wkwkwkk

      Hapus
  2. Kerajaan Tukang bual tak mungkin dapat beli misil ini 🤣

    BalasHapus
  3. Manakala tetangganya masih andalkan Rapier Jernas zaman Malvinas

    Kih..kih..kih.

    BalasHapus
    Balasan
    1. Maklum bajet pertahanannya Ciput plus kedekut kalah dengan Philipina

      Hapus
    2. Sebelah kuat MEMBUAL je bro,tin kosong 😂😀🤣

      Hapus
    3. Kerajaan sebelah mau kembali ke jaman batu om..mau pake Ketapel aja kata GemPork CS wkwkwkkkkkkk🤣🤣🤣

      Hapus
  4. Itu salah tulis, bukan manila tapi malon kali. Kasihan malon gak belanja. Sayur aja disuruh nanem sendiri

    BalasHapus
    Balasan
    1. Betul sekali om AREK.. Ini milik MALON.. Tapi kapal deliverynya salah kirim

      🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭

      Hapus
  5. JERNAS lagi hebat dari NASAMS, SPYDER, S-300, PATRIOT n S-400 sebab JERNAS dah terbuktienebak ALIEN dari planet NAMES dan merontokkan armada PICOLO


    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    BalasHapus
    Balasan
    1. Tunggu kabar Malon, last last hanya sekedar MOU sahaja, sudah tradisi 🤣

      Hapus
    2. JERNAS LAPOK malon itu legend bro mampu memusnahkan jet pejuang UFO ngoahahaha

      Hapus
  6. Geng MALON semakin ketat -ketir guys.... Wkwkwkwk

    BalasHapus
  7. Lagi hebat NASAM yang dibeli tapi tak pernah diuji kerana misilnya hanya ada 36 unit je.....wkwkkwkwkwkw

    MISKIN..... WKWKKWKWKWKW

    BalasHapus
    Balasan
    1. Salam buat sabah dan Sarawak dari Pinoy

      Hapus
    2. Realiti yg miskin yg tak de SAM MERAD cem malon ngoahahaha 😀🤣

      Hapus
    3. Malon beli AM 120 cm 10 biji aja hahaha,parah si miskin

      Hapus
  8. Ada yang makin PANAS guys...Philippine shopping..

    Maklumlah geng sebelah kan MISKIN...
    Sampai harus TANAM SAYUR buat cari budget tambahan... Wkwkkwkwkwkw

    BalasHapus
    Balasan
    1. Memang ada geng miskin di Kawasan, semua tim elit rajin shopping barang premium. Coba sebutkan negara yg sepi shopping dan asetnya mangkrak dan grounded permanen?

      Hapus
  9. Mantap..... ADA YANG PANAS... WKWKKWKWKWKW

    BalasHapus
  10. Kok malay jadi lemah gini..

    Jadi kangen sama malay dulu
    Yg sombong
    Yg resek
    Yg suka klaim

    Malay sekarang dah lemaah
    Jadi kurang semangat maki makinya
    Suer !

    BalasHapus
    Balasan
    1. Yah gak usah dimaki maki dah miskin sekawasan malu sendirilah.lol

      Hapus
  11. Geng MALON makin KERASUKAN guys... Philippine SHOPING LAGI... WKWKKWKWKWKW

    BalasHapus
  12. Yang hanya sekedar tengok-tengok ke negara lain ...

    Sekedar MENGKAJI bertahun tahun tu tepi sikit..... Wkwkwk

    BalasHapus
  13. Jernas Ravier Lapook di kencingin pesawat israel di putra jaya, Lemah 🤣🤣🤣🤣

    BalasHapus
  14. Pinoy gak lihat dan dengan tengok, aset mahal terus berdatangan buat persiapan apa yah? Adakah yang kepanasan.

    BalasHapus
  15. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

    BalasHapus
  16. Merah putih masih nempel di KF21, tampal stiker bual Gempurwaria.wk.wk.wk

    BalasHapus
  17. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

    BalasHapus
    Balasan
    1. Link asline sing iso geyal-geyol lagi macak masssszeeh 🤣🤣🤣

      Hapus
  18. Ada satu tayangan di youtube yg menyebutkan kalo salah satu alasan proyek PKR tidak dilanjut karena heli panther AKS tidak muat didalam hangar karena baling-baling utamanya tidak bisa dilipat 🤷🏻

    Tuduhan ini menjadi serius karena membawa implikasi berantai yg melibatkan banyak pihak.

    Admin disana menyebutkan sumbernya adalah tesis dari salah satu kampus "U"....tapi adminnya tidak mencantumkan judul tesis tsb dan selalu berkelit dg berbagai alasan.

    Implikasi berikutnya melibatkan Matra pengguna sbg pihak yg menentukan jenis heli panther ini.... seolah-olah user gegabah memilih heli yg rotor utamanya tidak bisa dilipat sbg heli organik yg beroprasi dari kapal perang.

    Implikasi lainnya melibatkan Damen sbg desainer kapal.... seolah-olah baru kemarin sore bisa mendesain kapal perang sampai merancang hangar tidak sesuai dg ukuran heli yg akan dimuatnya☝️

    Link dibawah ini 👇 menunjukkan bahwa heli panther AS565MBe, rotor utamanya bisa dilipat....bahkan bagian ekor vertikal ya pun bisa dilipat kebawah spy footprint nya makin ringkas 👍👍👍

    https://youtu.be/SIdFkI477OA

    BalasHapus
    Balasan
    1. Lucu juga claim-nya. Kalau rotor tidak bisa dilipat, hangar yg cukup besar hanya hanggar Sea Stalion. Itu namanya salah beli heli, bukan salah desainer kapal.
      Setelah dilipat, heli yg lebih compact hanya ada Super Lynx. SH-2G saja tidak muat kalau Panther tidak. Hal seperti itu pasti masuk garansi. Mumpung perusahaan swasta, bisa dijamin Damen keluar dari bisnis kapal perang kalau bikin kesalahan seperti itu.

      Hapus
    2. Sembrono kuwi, iso di pisuhi Damen mengko

      Hapus
  19. https://youtu.be/yyDk0HT2iLs


    Gempur waria pasti tambah gila melihat video ini 🤭🤭🤭

    BalasHapus
  20. COD SEPERTINYA , BEBAS ONGKIR

    BalasHapus
  21. The Government of Malaysia has requested a possible sale of 10 AIM-120C7 Advanced Medium Range Air-to-Air Missiles (AMRAAM), missile containers, spare and repair parts, support and test equipment, publications and technical documentation, personnel training and training equipment, U.S. Government and contractor engineering, technical and logistics support services, site surveys and studies, and other related elements of logistical and program support. The estimated cost is $21 million.

    Hanya 19,hahaha....miskin sangat

    BalasHapus