26 April 2021

US Government Approved Sale of 12 MQ-9B Remotely Piloted Aircraft to Australia

26 April 2021

MQ-9B SkyGuardian UCAV (image : GA ASI)

WASHINGTON - The State Department has made a determination approving a possible Foreign Military Sale to the Government of Australia of MQ-9B Remotely Piloted Aircraft and related equipment for an estimated cost of $1.651 billion. The Defense Security Cooperation Agency delivered the required certification notifying Congress of this possible sale today.

The Government of Australia has requested to buy up to twelve (12) Weapons-Ready MQ-9B, Remotely Piloted Aircraft; fifteen (15) Raytheon Multi-Spectral Targeting Systems-D (MTS-D) EO/IR sensors; sixteen (16) Lynx AN/APY-8 Synthetic Aperture Radars (SAR) with Ground Moving Target Indicator (GTMI); fifteen (15) RIOTM Communication Intelligence Systems; thirty-six (36) Embedded Global Positioning System/Inertial Navigations Systems (EGI) with Selective Availability Anti-Spoofing Modules (SAASMs); six (6) KMU-572 Joint Direct Attack Munitions (JDAM) tail kits for 500lb bombs; four (4) MXU-650 Airfoil Groups for 500lb Paveway II GBU-12; seven (7) MXU-1006 Airfoil Groups for 250lb Paveway II GBU-58; four (4) MAU-169 or MAU-209 Computer Control Groups (CCGs) for 250lb/500lb Paveway II GBU-58/GBU-12; six (6) FMU-139 Fuse Systems; twelve (12) MK-82 General Purpose 500lb inert bombs; five (5) High Bandwidth Compact Telemetry Modules (HCTMs). Also included are Honeywell aircraft engines; Certifiable Ground Control Stations (CGCSs); mobile Satellite Communication Ground Data Terminals (SGDTs); Leonardo SAGE 750 Electronic Surveillance Measures System (ESM); GATES/RSO/GRMA; Automatic Information System (AIS); ARC-210 radios; AN/DPX-7 IFF transponders; General Dynamics Satellite Communication (SATCOM) antennas and Hughes modems with USG encryption; Leonardo/Selex SeaSpray 7500 maritime radars; KY-100M security voice terminals; KIV-77 Mode 4/5 IFF cryptographic appliques; AN/PYQ-10C Simple Key Loaders; U.S. Government Certified Encryption Solution; KOR-24A Small Tactical Terminal Link-16; Sierra Nevada Electronic Intelligence System; additional secure communications and cryptographic equipment; MQ-9B training simulator; Hellfire Training Missiles, missile rail kits and integration; M-299 Hellfire Rail Launchers; DSU-38 Laser Illuminated Target Detector for GBU-54; MK-81 General Purpose Bombs 250lb Inert Bombs; aircraft and weapons integration, test, and test equipment; additional ground support and test equipment; initial spare repair parts; repair & return; publications and technical documentation; personnel training and training equipment; U.S. Government and contractor engineering; technical, and logistics support services; and other related elements of logistical and program support. The overall total estimated value is $1.651 billion.

This proposed sale will support the foreign policy and national security objectives of the United States. Australia is one of our most important allies in the Western Pacific. The strategic location of this political and economic power contributes significantly to ensuring peace and economic stability in the region. It is vital to the U.S. national interest to assist our ally in developing and maintaining a strong and ready self-defense capability.

The proposed sale improves Australia’s capability to meet current and future threats by providing timely Intelligence, Surveillance, and Reconnaissance (ISR), target acquisition, locate submarine capabilities, and counter-land and counter-surface sea capabilities for its security and defense. This sale will enhance interoperability between the U.S. Air Force and the Royal Australian Air Force (RAAF). Australia has demonstrated a commitment to modernizing its military and will have no difficulty absorbing this equipment into its armed forces.

The principal contractors will be General Atomic Aeronautical Systems Inc., San Diego, CA; Lockheed Martin Inc., Bethesda, MD; Raytheon Inc., Waltham MA; and Leonardo SpA, Rome, Italy. The purchaser typically requests offsets. Any offset agreement will be defined in negotiations between the purchaser and the contractor(s).

Implementation of this proposed sale will not require the assignment of any additional U.S. Government or contractor representatives to Australia.

There will be no adverse impact on U.S. defense readiness as a result of this proposed sale.

(DSCA)

39 komentar:

  1. Balasan
    1. Lha g bosen piye to om smiling,polahe wes sepuhhhhh buanget xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaa🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️💨💨💨

      Hapus
    2. Pilih rondoan.....ra kakeyan syarat 🙊🙊🙊

      Hapus
  2. Balasan
    1. Ra patheken ming gor loro ati ngangsi keronto-ronto........😥😥😥

      Hapus
  3. Balasan
    1. Ibarat roda, kadang diatas-kadang dibawah.

      Ibarat pasar, ada kalanya sepi-ada kalanya ramai.

      Ibarat mas smiling, kadang dibawah-kadang dibawah lagi, jarang diatas..maklum faktor "U"

      😥

      Hapus
    2. Aku ki yen karo ABG rak gemati, ngemongan.....milk milih ngalah neng ngisor wae 🤗😇🤗

      Hapus
    3. Hoooo alibi,padahal lek jalok pijet kae sambatane boyok xaxaxaxaxxaxaxaaxaxa🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️💨💨💨

      Hapus
    4. Yo yen kekerepen diengkuk-engkuk karo mahasiswi rak yo sempleh boyoke 🙈🙈🙈

      Hapus
  4. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

    BalasHapus
  5. NEW MBAHPRET26 April 2021 09.23

    Xaxaxaxaxaxaxaxa ruw obate ndang di ombe ben ora koplak xaxaxaxaxaxaxaxa 🍌🍌😂🤣🤣😛😛😛



    Seperti katak dalam trempolong 😁26 April 2021 12.15

    Sssssstttt. mbah ktp ne simbah taksih kentun teng "kramatan kembang kuning" sing blok makam pecinan.....kapan ajeng dipendet, mangke gelak diobong kaleh penunggune lho 🙊

    BalasHapus
    Balasan
    1. Sssssstttt. mbah ktp ne simbah taksih kentun teng "kramatan kembang kuning" sing blok makam pecinan.....kapan ajeng dipendet, mangke gelak sombong kaleh penunggune lho 🙊


      NEW MBAHPRET26 April 2021 13.40
      Xaxaxaxaxaxaxaxa sanes Kulo lho om smiling,kae Mbah Gono pas ketepaan ora gowo Duwet, alesane pean lali nari iuran bulanan nggo jogo sendal lan nggo kebersihan xaxaxaxaxaxaxaxa 🏃🏃🏃💨💨💨

      Hapus
    2. Nganu kok mbah, yen simbah ajeng bidal mendet ktp......kulo ajeng nunut dipendetke pindah wong dek emben sangune kirang 🙈🙈🙈

      Hapus
    3. 😱😱😱😱

      Hapus
  6. Sayang sekali jaman sekarang ini orang cari jabatan atau "mengamankan" jabatan tertentu supaya bisnis/kepentingannya tidak diusik dg cara memfitnah orang lain......padahal warga negara sipil kan berhak punya pilihan politik 🤷

    Dan jangan lupa "monyet" yg melontarkan tuduhan ini ...partainya sangat akrab dg PKS 🤦

    Nyari lulusan teknik perkapalan dari delf/belanda dan swedia itu tidak mudah......kenapa disia-siakan 🙄

    https://finance.detik.com/berita-ekonomi-bisnis/d-5546592/baru-menjabat-5-hari-kuntjoro-pinardi-mundur-dari-direktur-pt-pal?tag_from=wpm_nhl_40&_ga=2.89543710.40186299.1618813704-935833695.1526148982

    BalasHapus
    Balasan
    1. Sangat disayangkan belia mundur dari jabatan Direktur Pemeliharaan dan Perbaikan PT. PAL.

      Saya kutip dari isi berita link yg ente kasih. Pernyatan dari beliau bahwa sudah keluar dari PKS

      👇👇👇👇

      "Bagi saya pribadi, tudingan bahwa saya pendukung ISIS dan HTI sama sekali tidak bisa saya terima. Saya memang pernah menjadi calon legislatif PKS dalam Pemilu 2014 di daerah pemilihan Jawa Tengah. Setelah gagal terpilih, saya mundur dari partai tersebut dan kembali ke dunia akademis dan bisnis sesuai bidang keahlian saya," tegasnya.

      Hapus
    2. Yg nyinyir itu "monyet sempak merah" yg partainya saat berkuasa berkongsi dg pks.....kalo kita lihat artikel beberpa hari lalu ada yg bawa linknya sembari menuduh kalo prabowo menyusupkan "kuda troya"

      Padahal si "monyet sempak merah" inilah yg berusaha menyusupkan kraninya utk kepentingan tertentu

      Hapus
    3. Kok iso ngono yo🤔

      Hapus
    4. Aduh....ada berita kalo selepas overhaul nanggala di korsel tahun 2012 terjadi malfungsi peluncur torpedo yg mengakibatkan 3 pengawak torpedo gugur.

      Tampaknya ada upaya utk menghalangi "orang profesional" berkarya di PAL supaya belang kroni mereka disana tidak terungkap

      Hapus
    5. Kalau begitu memang sudah seharusnya di stop itu kerjasama kasel dengan dsme, cakra pensiunkan, segera kontrak kasel baru, tak usah sampe 5, 3 aja dulu

      Hapus
    6. https://seputartangsel.pikiran-rakyat.com/nasional/pr-141826702/analis-joshua-banjarnahor-ungkap-kri-nanggala-402-sudah-pernah-diretrofit-dan-sebabkan-3-prajurit-tewas

      Hapus
  7. Gempur waria peler impoten dan negri malaya jongos jubor mama elly mereka berdua lahir dari lobang jubor.. Jadi mereka pada bau taik.. Tul gk pur..?? Lobang jubor si gempur waria dan negri malaya kalau lihat kumis bangla langsung empat empot kya jubor ayam lagi betelor.. Hahaha🤣🤣🤣😜😜😜😝😝😝😝😝😝😝😝

    BalasHapus
    Balasan
    1. Negeri malaya itu si provokator penyembah baliho, siluman hambalang dukun Taman Mini, golongan sakit hati al munafikun,😛😛😛😛

      Hapus
  8. Kesian Indon tengok Australia ber shoping

    BalasHapus
    Balasan
    1. Ho oh tapi ga sampai nunggu tahun 2055 juga utk belanja kelesss xaxaxaxaxaaxaxaxaxa😂😂🤣🤣😛😛😛😛

      Hapus
    2. @unknown adalah lagi satu provokator yang pengecut taknak pakai email asli.

      Hapus
  9. aku mintak semua jangan termakan dengan provokasi dari provokator.Ignore @Negeri Malaya.

    @GempurWira , takkan ko tak nampak ada kaki provok? aku dah bosan tau tengok2 selalu senang2 sangat orang Malaysia dengan Indonesia termakan provokasi kat sini. Sampai bila kita nak meng-troll satu sama lain?

    BalasHapus
  10. @Raden_situngkir,user @Negeri Malaya cuman provokator,so please jangan tuduh melulu. Aku dengan beberapa user dari Indonesia boleh nampak user @Negeri Malaya nie cakap bahasa Malaysia sebelum nie pon hancur. Tatabahasanya pon bukan bahasa Malaysia so pretty much confirm user @Negeri Malaya cuman provokator

    BalasHapus
  11. Jika memang sebab tenggelamnya KRI Nanggala 402 kerena terjadinya KERETAKAN pada bagian Hull/terpedo, maka ini bisa jadi indikasi telah terjadi material fatigue (kelelahan bahan) krn penggunaan dalam jangka waktu yg lama.

    Jika memang demikian, KRI Cakra 401 sebaiknya segera dipensiunkan!

    BalasHapus
    Balasan
    1. Bukan keretakan mas RBL....tapi mekanisme interlock torpedo tube nya yg bermasalah, dan tampaknya sudah diketahui sejak lama (2012)

      Apakah torpedo tubenya masih bawaan originil pabrik di jerman atau sudah diganti produk lain saat overhaul di korsel

      Hapus
    2. Interlock torpedo tube ini digerakkan dg prinsip pneumatik yg ketika salah satu pintu (ujung/pangkal) terbuka maka pintu diujung satunya harus tertutup rapat.

      Seal-sealnya pun harus diperhatikan usianya.....jika sudah ga bisa ngakep sempurna ya harus diganti yg baru

      Hapus
    3. Nganggo hukum kolor katok, soyo longgar kolore panggah ora usah nemen2 nganggo tenogo lek mlorot....🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️💨💨💨

      Hapus
  12. Sdh keharusan om @RBL, tetapi jangan sekedar membeli tapi harus bisa dibuat sendiri disini agar kasus embargo tidak terulang lagi

    BalasHapus
  13. Sebelah kalau sembang bikin seram guys...

    BalasHapus
    Balasan
    1. Ho oh seperti beri judul latihan saja "WAR BORNEO",padahal cuma selfie2 xaxaaxaxaxxaxaxaaxaxa😂😂🤣🤣🤣😛😛😛😛

      Hapus